De Groote Witte Arend

Een oase van rust en culinair vakmanschap
in de oude binnenstad van Antwerpen

Een oase van rust en culinair vakmanschap
in de oude binnenstad van Antwerpen

Groepsmenu's

Onze menu's voor groepen hebben voor elk wat wils.


JACOB DOLO menu

Lunch menu (enkel van maandag tot vrijdag van 12u tot 15u)

Soep van dagverse groenten (seizoensgebonden!)
~
Kipfilet, ratatouille groentjes en aardappelkroketjes
of
Koolvisrugstuk met preipuree en botersaus
~
Koffie of thee met cake


ZOO menu

Tomatenroomsoep
~
Stoofvlees bereidt met De Koninckbier, salade en frietjes
of
Gepaneerde heek filet, puree aardappelen en huisgemaakte tartaar saus
of
Vegetarische Lasagna
~
Yoghurttaartje met frambozen en aardbeien (april - september)
Huisgemaakte rijstpap met bruine suiker (oktober - maart)


Van Dijck menu

Tartaar van zalm
of
Carpaccio van rund met kruidenkaas van Polle
of
Vegetarische soep
~
Parelhoensupréme met tuingroenten, champignonsaus en kroketjes
of
Tongrolletjes met fijne groentjes, aardappelen en grijze garnalen
of
Pasta met ruccola, truffel en geitenkaas uit de Antwerpse Kempen
~
Biscuit met vanille en rode vruchten

 


Amberesmenu

Salade met gerookte eendenborst en frambozenbierdressing
of
Tomaat gevuld met grijze garnaaltjes
of
Geitenkaasje in bladerdeeg met appel en peer blokjes
~
Kabeljauwrugstuk, seizoensgroentjes en puree aardappelen
of
Lamsfilet met primeur groentjes, honing-tijmsaus en aardappelkroketjes
of
Tortelloni met ricotta en spinazie
~
Trio van dessertjes


Streekproductenmenu

Tarte a tin van uien met filet d’Anvers en geitenkaas van de Polle
~
Konijn op Vlaamse wijze bereidt met Westmalle trappist
of
Rivierpaling met groene kruiden, Elixir d’Anvers en verse frietjes
~
In Amberes koffie gepocheerde peer met Elixir d’Anvers sausje

 

In dit menu zitten vier typische Antwerpse producten verwerkt. 

Het De Koninckbier, wereldberoemd in Antwerpen,  een typisch Belgian Ale style met zijn volle ronde licht bittere fijn gehopte smaak dat normaal geserveerd wordt in het glas dat ook de roepnaam aan dit bier gegeven heeft; een bolleke! 

Westmalle trappist, een mooi volrond zoet smakend bier van één van de zes nog bestaande trappisten abdijen, een bier dat het gestoofd konijn een sublieme meergave geeft dankzij de fijne saus bereidt met dit bier en uien. 

Elixir d’Anvers, een kruidenlikeur gedistilleerd uit 37 verschillende kruiden en gekleurd met de fijnste saffraan, meer dan 100 jaar een onmisbare drank aan een rijk gevulde dis. 

Geitenkaas van de Polle. In 1983 startte Paul D’Haene het bedrijf Kempense Geitenkaas Polle in Westmalle met 15 geiten. De geit was in de Kempen reeds goed ingeburgerd met o.a. een geitenstoet van Kasterlee. In 1993 verhuist het bedrijf naar Lichtaart, telt thans 580 geiten en een kaasmakerij met ruim assortiment.

Ronald Ferket staat mee aan de wieg van de Antwerpse Streekproducten vzw. Na lang aandringen en onderhandelen heeft hij de producenten van streek- en streekeigen producten doen inzien dat verenigen bijdraagt tot de promotie van dit stukje roerend erfgoed.