Uw thuiskantoor vernieuwen in een paar simpele stappen

Uw thuiskantoor vernieuwen in een paar simpele stappen

Thuis werken is door de jaren heen steeds populairder geworden. Helemaal nu het coronavirus ons in de greep blijft houden gaan steeds meer mensen thuis werken. Na een paar maanden zijn we de keukentafel misschien wel zat en kiezen we ervoor om het thuis werken prettiger te maken. De makkelijkste manier om het thuis werken te veraangenamen is door privé en werkleven te scheiden. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar de basis ligt altijd bij een goede thuiswerkplek. In dit artikel halen we de basiszaken aan die ervoor zorgen dat uw thuiswerkplek ook echt als een werkplek voelen, en niet als de keukentafel…

Begin bij de basis: De ruimte

In welke ruimte kan u werk en privé het beste scheiden? Over het algemeen is de keuken of living daarvoor het minst geschikt. Slaapkamers raden we ook af omdat uw onderbewustzijn er aan gaat wennen dat u in een bepaalde ruimte werkt en slaapt. 

Zo is het af te raden om werkgerelateerde zaken in uw slaapruimte te verrichten omdat uw brein deze ruimte dan niet meer met slapen associeert hetgeen voor slaapproblemen kan zorgen. 

Voor velen is resteert er dan slechts de zolder of als u gelukt hebt een andere lege ruimte. Kies er in ieder geval voor om de ruimte die u kiest puur en alleen voor werk te gebruiken en richt deze er ook op in. Zo kan u naar een lange dag werken alsnog "thuiskomen" in uw living. 

Het echte werk: Uw bureau en bureaustoel

Als u een geschikte ruimte gevonden hebt heeft u ook nog een plek nodig om uw werkspullen op te gebruiken. Bureaus en werktafels zijn in in alle soorten en maten. Het meest aan te raden is een zit sta bureau in combinatie met een ergonomische bureaustoel.

Ergonomische bureaustoelen verminderen de kans op werkgerelateerde blessures aanzienlijk en wij zouden in geen elke geval een niet-ergonomische stoel willen adviseren. Vervang die harde keukenstoel dus voor een comfortabele en ergonomisch verantwoorde bureaustoel. 

Bureaus zijn minstens zo belangrijk om correct te kiezen als een stoel of de ruimte waarin u werkt. Immers gaat de productiviteit rap omlaag als uw bureau te hoog of laag staat. Om vrijwel elk soort lichaam een comfortabele en gezonde werkplek te bieden zijn verstelbare bureaus in het leven geroepen. Schenkt wel aandacht aan de minimale en maximale verstelbare hoogte van het bureau. Voornamelijk als u een boven- of ondergemiddelde lengte heeft kan het voor een nare verrassing zorgen als uw bureau net niet de juiste hoogte heeft. 

Zit sta bureaus zijn de beste keuze als het gaat om productiviteit, gezondheid en werkplezier. Doordat u door de dag heen wisselend zittend en staand werkt is de doorbloeding beter en heeft u veel minder last van lichamelijke ongemakken gedurende de werkdag. 

Tot slot: Na het werk, relax!

Na een productieve werkdag is het uitermate belangrijk om weer op te laden. Sluit de deur naar uw werkkamer en probeer zo goed als mogelijk te ontspannen in de avond. Alleen door een goede balans tussen werk en privé kan u jaren achtereen presteren en succesvol werken!