5 makkelijke ideeën voor jouw slaapkamer

5 makkelijke ideeën voor jouw slaapkamer

Je slaapkamer is de plek waar je tot rust komt, uitslaapt en op zondagmorgen je ontbijt op bed eet. Het is een plek waar je je lekker warm in de dekens kunt rollen en je je kunt onttrekken aan de buitenwereld. Hierbij 5 tips om het meeste te halen uit jouw slaapkamer.

1. Een vloerkleed geeft warmte en comfort

Niet alleen je bed en de wanden kun je aankleden. Heb je een gladde harde vloer? Leg dan een vloerkleed neer. Je zult zien dat je hele kamer direct een stuk warmer aanvoelt dan daarvoor.

2. Vergeet je muren niet

Het is verstandig om grote, kale vlakken muur te vermijden. Een lege muur voelt koud aan en brengt weinig diepte aan in de ruimte. Kies voor een bed met een groot hoofdbord, hang een schilderij aan de muur, of plak een behang met een leuk printje. Je zult zien dat je meteen meer diepte krijgt in je slaapkamer.

3. Investeer in je bed

Je brengt, als het goed is, 7 tot 9 uur per dag door in je bed. Een goed bed klinkt misschien als een luxe, maar als je bedenkt dat je dagelijks een derde van je dag hierin doorbrengt, dan klinkt het ineens heel logisch. Het allerbelangrijkste is dat je goed ligt, investeer dus in een goed matras en lattenbodem. Hoe je bed eruitziet is vooral sfeerbepalend in je kamer.

4. Donker, donkerder, donkerst

De kwaliteit van je slaap wordt beïnvloed door hoe licht of donker het is in de ruimte. Hoe donkerder de ruimte, hoe beter je nachtrust. Het is dus enorm belangrijk dat je de ruimte goed kunt verduisteren. Goede verduisterende raamdecoratie is dus cruciaal. Een makkelijke manier om je slaapkamer goed te verduisteren zijn rolgordijnen. Deze vaak budgetvriendelijke optie verduistert goed en is makkelijk in gebruik. Houd er wel rekening mee dat je rolgordijnen op maat koopt, zo zorg je ervoor dat je niet onnodig veel kieren hebt, waar alsnog licht langs kan vallen. Rolgordijnen zijn heel veelzijdig. Slaap je op zolder of in een kamer met schuin dak? Er zijn ook speciale dakraam rolgordijnen. Zo ben jij verzekerd van een goede nachtrust.

5. Opgeruimd staat netjes

Zorg ervoor dat je kamer, maar ook je nachtkastje, niet helemaal vol staat met spullen. Je komt in je slaapkamer om uit te rusten. Het is dus belangrijk dat de ruimte mooi en opgeruimd is, zo voorkom je veel onnodige prikkels en kom je dus makkelijker en beter tot rust. Houd alles bij de hand wat je echt nodig hebt zoals een wekker en het boek dat je aan het lezen bent, maar berg de rest vooral op. Zo geef jij je hoofd de ruimte voor het verwerken van al je oude en nieuwe ideeën.