Bij welke bank open ik best een zakelijke rekening voor mijn webshop?

Bij welke bank open ik best een zakelijke rekening voor mijn webshop?

Daar staat ‘ie dan te pronken. Eindelijk heb je je webwinkel up and running: jouw online trots. Laat die euro’s nu maar binnenrollen. Of niet? Want wacht eens even… Je webshop moet natuurlijk ook gekoppeld zijn aan een betaalsysteem zodat je die welverdiende omzet ook kan ontvangen, yes please! Maar hoe werkt dat precies?

Aanbod van betaalmethoden

Het is niet zozeer de bank waaraan je je webshop koppelt die belangrijk is, maar het is vooral jouw keuze in online betaalmethoden en type betaalprovider waar je best wat extra research over doet. Of je voor je onderneming nu een rekening hebt bij KBC of bij Belfius, dat zal het verschil niet gauw maken. Het gaat om de betaalmogelijkheden die jij kan aanbieden aan de klanten van je webshop. “Is dit echt zo belangrijk?”, hoor ik je denken. Oh ja! Zeker wel! Die allerliefste klanten van jou zijn best wel eigenwijs: ze willen namelijk betalen hoe ze dat gewend zijn en dat kan nogal eens uiteenlopen. Maar zoals het gezegde gaat: klant is koning, nietwaar? En daarop inspelen, dat levert op. Want mensen zijn gewoon veel sneller geneigd een aankoop af te ronden als ze kunnen betalen op een manier waarmee ze bekend zijn. Nieuwe dingen proberen, de meeste mensen staan er niet voor te springen, zeker niet als het om geld gaat. Met dat in het achterhoofd, kunnen we verder.

Zelf contracten aangaan of kan het simpeler?

Maar first things first, hoe zorg je ervoor dat je die betaalmethoden op je webshop krijgt? Ook hier zijn er mogelijkheden. Maak je gebruik van een distribuerende PSP? Dan wordt enkel de koppeling op je webshop voorzien. Je moet dan nog afzonderlijk contracten afsluiten met banken en betaaldiensten zoals Payconiq en Maestro. Klinkt als veel werk? We gaan je niet voor de gek houden, dat is het vaak ook. Je kan je beperken tot 1 betaalmethode om het jezelf makkelijk te maken, maar dat zal zich vertalen in je omzet. Wil je het wat professioneler aanpakken en je klanten de keuze in betaling geven? Maak dan gebruik van de diensten van een collecteren payment service provider. Want individuele betaalknoppen van de populairste banken zijn aangeraden om de betaalervaring van de klant te optimaliseren en zo van je webshoppers terugkerende klanten te maken. Dan hebben we het nog enkel over nationale betaalmethoden. Wil je straks ook uitbreiden naar de buurlanden? Hoewel het niet onmogelijk is, zal het je veel tijd en energie kosten dit allemaal zelf te regelen. Dus zoals voor zoveel dingen in het leven is er hier ook een oplossing: een collecterende payment service provider neemt al dat werk van je over.

Wil je meer weten over payment service providers? Ga dan op zoek bij aanbieders voor persoonlijk advies. Zij weten je precies te vertellen wat ze jou en jouw specifieke webshop zouden aanraden. Na wat research ben je meteen op weg!