Creatieve manieren om je koffiecups te hergebruiken

Creatieve manieren om je koffiecups te hergebruiken

Het duurt gemiddeld 500 jaar vooraleer een koffie cup afgebroken is. Als je weet dat er wereldwijd dagelijks zo’n 55 miljoen cups in de vuilnisbak worden gesmeten. Dan is het misschien wel eens een gepast moment om na te denken wat je nog kan doen met je koffiecups.

Nieuwe juwelen

Natuurlijk kan je Nespresso capsules ook recycleren, maar wat als je nu eens echt creatief aan de slag wil gaan? Waarom maak je dan geen nieuwe juweeltjes? De verschillende kleurtjes en het sterke aluminium zorgen voor leuke stukken om oorbellen, kettingen of armbanden mee te maken.

Opbergen kantoorspullen

Heb je op het werk nog een stapel paperclips of andere spullen liggen? Berg ze op in kleurrijke koffiecups. Ook als je een leerkracht(e) bent in een lagere school of kleuterschool kan je handig gebruik maken van koffiecups voor het opbergen van spullen. Denk maar aan het vele knutselgerief dat je hebt liggen.

Lege koffiecups zijn ook gewoon altijd leuk voor kinderen om mee te spelen. Zo heb je toffe knutselopdrachten of kan je ze goochel trucjes aanleren.

Maak je eigen bouillonblokjes

Voor elke soep gebruiken we wel een bouillonblokje, maar wat als je deze blokjes zelf maakt dankzij koffiecups? We leggen je even uit hoe je dit doet.

  1. Neem twee koffiecups en plak de bodem dicht met een soort van tape aangezien elke koffiepad een gaatje heeft onderaan. 
  2. Vul je koffie cup met water en wat kruiden. Plaats het in de diepvriezer en haal het eruit wanneer je het nodig hebt. 

Zo heb je een erg lekker bouillonblokje voor in je eerstvolgende soep!

Versier je kerstboom

Is het weer de tijd van het jaar om je kerstboom te plaatsen? Hou er een gezellige familie activiteit van om allerlei koffiecups te versieren. Zo heb je de meest creatieve kerstboom van iedereen. Daarbovenop vinden je kinderen het ongetwijfeld leuk om te doen. 

Eén tip, gebruik hiervoor illy cups. Deze zijn groter waardoor je er meer mee kan doen tijdens het versieren. 

Tijdens Kerstmis kan je ook de eettafel versieren met leuke koffiecups. Je hoeft je niet te beperken tot enkel de kerstboom. Daag jezelf uit om creatief te zijn.

Maak er een spelletje van

Een super simpele manier om koffiecups te gebruiken is om het om te toveren tot een spelletje voor je kinderen. Zo heb je de mogelijkheid om een mini-bowling te maken met de koffiecups voor je kinderen. 

Met een klein balletje moeten ze proberen zoveel mogelijk cups omver te rollen of gooien. Je kan er dus ook voor kiezen om ze in de hoogte te stapelen. Het is wat je kinderen zelf het liefst hebben natuurlijk.

Kortom: er zijn oneindig veel mogelijkheden om koffiecups een tweede leven te geven. Het daagt je uit om creatief te zijn en het is goed voor het milieu. Een win-win voor iedereen!