De olympische spelen van 2024 zijn in Parijs

De olympische spelen van 2024 zijn in Parijs

Parijs wordt in 2024 de gaststad van de Olympische Spelen. Dat is inmiddels officieel bekendgemaakt door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De Franse hoofdstad kreeg van het IOC de voorkeur boven Los Angeles, dat ook had geboden op de organisatie van de spelen.

Parijs is als gaststad van de Olympische Spelen niet geheel onbekend. De stad organiseerde in 1900 en 1924 al eens de spelen. Los Angeles was ook genomineerd voor de organisatie van de spelen, maar heeft die toch aan Parijs moeten afstaan.

De Franse hoofdstad kreeg van het IOC de voorkeur boven Los Angeles, dat ook had geboden op de organisatie van de spelen.

Al met al is dit een belangrijke overwinning voor Parijs, dat zich nu kan gaan profileren als gaststad van de Olympische Spelen. Of er spelers uit Nederland zullen gaan deelnemen in 2024 moet nog blijken de aankomende jaren, maar die kans is natuurlijk enorm groot.

Promotie voor de stad

Dit is natuurlijk een enorm visitekaartje voor de stad Parijs. Mensen over de hele wereld komen naar deze enorme stad. Bezienswaardigheden Parijs zijn er genoeg. Denk aan het Louvre, de Eiffeltoren en Notre Dame. Deze bezienswaardigheden trekken jaarlijks miljoenen toeristen naar de stad.

Het Louvre is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Parijs. Het Louvre is een museum in Parijs, dat bekend staat om het Mona Lisa schilderij. Het Louvre is het meest bezochte museum ter wereld en tevens ook de grootste collectie kunst van de wereld.

Een andere bekende bezienswaardigheid van Parijs is de Eiffeltoren. De Eiffeltoren is een toren in Parijs, die gebouwd is ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1889. Het was destijds het hoogste gebouw ter wereld. De eiffeltoren bezoeken? Tegenwoordig trekt deze bezienswaardigheid in Parijs enorm toeristen.

Een andere bekende bezienswaardigheid van Parijs is de Notre Dame, dat een kathedraal in het midden van Frankrijk is. Deze bezienswaardigheid staat bekend om zijn enorme torens. De Notre Dame is de grootste kathedraal van Frankrijk en tevens ook één van de belangrijkste kerken ter wereld.

Parijs is dus een ideale stad voor het organiseren van de Olympische Spelen. Niet alleen heeft deze stad genoeg bezienswaardigheden, maar ook is er genoeg accommodatie voor de spelers en fans.