Een citytrip naar Barcelona? Bekijk onze tips!

Een citytrip naar Barcelona? Bekijk onze tips!

Barcelona is de hoofdstad van Catalunya (Catalonië) en de meest bezochte stad in Spanje. Barcelona is mede beroemd geworden vanwege de prachtige bouwwerken van architect Antoni Gaudí zoals Parc Guell en de Sagrada Familia, de fijne stranden, goede mogelijkheden om te shoppen en een bruisend uitgaansleven. Wat zijn de andere highlights en attracties in Barcelona?

Attracties van Gaudí: Parc Guell en Sagrada Familia

De absolute nummer 1 highlights van Barcelona is zonder twijfel de Sagrada Familia, de onvoltooide kerk van Antoni Gaudí. Zowel van binnen als buiten wemelt de kerk van details en binnenin kunt u een prachtig spel van gekleurd lichtinval aanschouwen. Naast de Sagrada Familia treft u in Barcelone nog tal van andere bouwwerken van Gaudi aan, zoals Parc Guell. Dit stadspark Park Guell is bekend vanwege de salamander bij de ingang en de vele bankjes ingelegd met mozaiek. Daarnaast heet Gaudi nog verschillende gebouwen en appartementencomplexen ontworpen zoals Casa Batllo, Casa Mila (La Pedrera), Casa Vicens en het Palau Güell. Het is zeker aanbevolen minimaal één van deze prachtige gebouwen en Parc Guell te bezoeken tijdens uw Barcelona citytrip.

Camp Nou en FC Barcelona

Voor de echte voetballiefhebber zullen Camp Nou tickets waarschijnlijk ook op het wensenlijstje staan. Het stadion van Barcelona Camp Nou behoort tot de grootste voetbalstadions ter wereld en het is mogelijk met de Camp Nou Experience om een tour door het stadion te maken, waarbij u o.a. de kleedkamers, persruimtes, dug-outs en het FC Barcelona museum met de uitgebreide prijzenkast. Ook het bezoeken van een voetbalwedstrijd is vaak heel goed te regelen, waarmee u het stadion nog beter kunt beleven tijdens een echt avondje met Camp Nou tickets. 

Meer highlights in Barcelona

U kunt zich makkelijk een week vermaken in Barcelona met alle topattracties. Zo staat bij de meeste toeristen naast de Sagrada Familia een wandeling over de drukke La Rambla op het programma (tip: loop ook even de La Boqueria versmarkt binnen), zal de echte kunstliefhebber een bezoek willen brengen aan het Picasso Museum van Barcelona en zullen muziekliefhebbers een avondje willen doorbrengen in het prachtige concertgebouw van Palau de la Musica Catalana. Tot slot mag ook een wandeling op de Montjuic-berg niet ontbreken. Vanaf Placa d’Espagne (bij winkelcentrum Las Arenas in een oude stierenvechtarena) loopt u bergop richting het Palau Nacional waar het MNAC museum gevestigd is. Bij het Palau Nacional geniet u van een prachtig uitzicht over Barcelona en in de avond ziet u hier ook de fonteinshow van de Font Magica, de magische fontein. Bovenop de Montjuic treft u verder een openluchtmuseum van El Poble Espanyol, het museum van kunstenaar Joan Miro en kunt u met een kabelbaan naar de echte top, waar u het kasteel kunt bezoeken.