Notitieboek van het merk moleskine? Dit moet je weten!

Notitieboek van het merk moleskine? Dit moet je weten!

Alleen degenen die het notitieboekje altijd bij zich hebben, zullen een fervent notitieboekjeschrijver worden. Dit is precies waarom het, naast het claimen van zijn oorspronkelijke functie om het geschreven woord op de juiste manier vast te leggen, ook behoorlijk esthetisch moet zijn. Een hoge "reistolerantie" is ook een voordeel.

In onze digitale wereld lijkt het analoge notitieboek een overblijfsel uit verre tijden: een mooi boek met een omslag van karton, linnen of leer. Als je naar binnen kijkt, blader je door lege pagina's - geblokt, gelijnd, met een fijn stippenraster of blanco. Het notitieboekje komt tot leven door verhalen vast te leggen, observaties en vluchtige ideeën te schetsen.

Het notitieboekje wordt een trouwe vriend, een constante metgezel die ons aanmoedigt om persoonlijke indrukken vast te leggen - voor onszelf of voor het nageslacht. We houden het overzicht door gedachten op papier te zetten en tastbaarder te maken.

Het notitieboekje als voorloper, juist van Moleskine

Pak een notitieboekje uit je jeugd. U zult merken hoe uw eigen herinneringen in de loop van de tijd zijn veranderd. Sommige inzendingen zijn misschien profaan, andere doorspekt met inzichten en bekentenissen die je op dat moment niet voor mogelijk had gehouden. Notebooks zijn als kleine kunstwerken, elk individueel zoals hun maker.

Of het nu poëtische, prozaïsche of reizende literaire werken zijn - de meeste zijn gemaakt op basis van handgeschreven snapshots, individuele fragmenten in de vorm van notities. Ze vinden hun perfectie in hun creatieve werk. Leonardo da Vinci zou het notitieboekje altijd aan zijn riem hebben gedragen. Werken van Vincent van Gogh, Picasso, Kafka, Oscar Wilde, Fontane, Sartre en Hemingway hadden misschien nooit bestaan ​​zonder notitieboekjes. Moleskine is een merk dat met recht de urgentie van notities begrijpt. Dit kan de bodem zijn van een verhaal, een kunstwerk, een uitvinding of een persoonlijke brief.

De handgeschreven notities van een echte schrijver beslaan tienduizenden pagina's. Hij schreef zijn notitieboekjes buiten, tijdens het reizen, in treinen, bussen, kerken, bars en andere plaatsen. Hij was niet gebonden aan een bepaalde vorm. Hij gebruikte zowel leergebonden notitieboekjes als spiraalvormige notitieboekjes. Zijn schrijfgerei wisselde potloden, kleurpotloden en balpennen van verschillende kleuren af. Zoals Handke het zelf uitdrukte, zouden de notaties "gebruikt worden - omgezet in de vertelling, in de volgorde, in de vertelling".