Telefoonseries van Apple: Welke iPhone is het beste voor jou?

Telefoonseries van Apple: Welke iPhone is het beste voor jou?

Wil jij binnenkort een nieuwe telefoon kopen, of loopt je bestaande abonnement met telefoon af? Dan kan het soms lastig zijn om een nieuw toestel te kiezen. Tegenwoordig heb je zoveel verschillende opties, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In dit geval is het meestal een goed idee om eerst te weten te komen welke telefoonseries er allemaal zijn. Wil jij een telefoon van Apple kopen? Hieronder leggen we uit wat voor series je allemaal kunt vinden van de iPhone en wat de kenmerken hiervan zijn.

Bekendste telefoonseries

Merken zoals Apple, Samsung en Huawei, hebben altijd verschillende telefoonseries. In deze series brengen ze hun telefoonmodellen uit. Aan de serie kun je meestal zien wat de voor- en nadelen zijn van het model. Elke serie heeft namelijk zijn eigen kenmerken, focuspunten en prijzen. Dit geldt voor alle grote smartphone merken en de series komen meestal redelijk overeen.

De standaard telefoonserie van Apple heeft niet een aparte naam. Deze telefoon heten simpelweg de iPhone. De nieuwste iPhone is de iPhone 12, maar de iPhone 13 komt alweer bijna uit. Net als de Samsung Galaxy serie bij Samsung, is dit veruit de meeste bekende telefoonserie van Apple. Deze modellen krijgen de meeste aandacht en publiciteit. Bij Apple hebben ze hiervan meestal ook een kleinere variant, de iPhone mini. Verder is deze identiek aan de normale iPhone.

Overige telefoonseries

Naast de standaard serie van de iPhone en de mini, heb je ook nog de Pro serie. Deze telefoons zijn altijd nog beter dan de standaard versie. Het is een luxe uitgave van de normale iPhone. Deze telefoons zijn net wat sneller en beter. Voor de gemiddelde gebruiker is deze serie niet aanbevolen. De Pro serie is voor de echte telefoon-fanaat. In de Pro serie heb je ook nog de Pro Max. Deze is qua specificaties hetzelfde, alleen het scherm is een stuk groter, namelijk wel 6,7 inch. Hiermee is het de grootste telefoon van iPhone.

Vind jij duurzaamheid en prijs belangrijker dan een nieuwe iPhone kopen met de beste specificaties? Dan kun je ook kiezen voor een refurbished model. Dit betekent een oud model dat volledig is gerepareerd en hersteld. Dit is dus een erg duurzame keuze.