Tips voor een stralende, schone en bovenal mooie badkamer

Tips voor een stralende, schone en bovenal mooie badkamer

Door de jaren heen is de functie van de badkamer enorm veranderd. Voorheen werd deze nog vooral gezien als praktische ruimte. Het was noodzakelijk om jezelf te wassen en dit werd vooral zo snel mogelijk gedaan. De ruimte moest hier geschikt voor zijn. Inmiddels is dat wel anders. Steeds vaker wordt de badkamer als wellnessruimte ingericht. Als plek om even heerlijk te ontspannen. Te ontsnappen aan de alledaagse drukte. De badkamer heeft dus een steeds belangrijkere plek ingenomen in de meeste huishoudens. Dan is het ook belangrijk dat deze de aandacht krijgt die het verdiend. Volop genieten van jouw badkamer lukt alleen wanneer deze netjes blijft. Maar hoe zorg jij er voor dat jouw badkamer stralend, schoon en bovenal mooi blijft? We zetten een aantal tips op een rijtje.

Kies voor fijne schoonmaakmiddelen

Het is verstandig om standaard een aantal goede schoonmaakmiddelen in de badkamer te zetten. Denk aan een kwalitatieve badkamerreiniger en toiletreiniger. Dit zijn producten die je vrijwel altijd kunt gebruiken en enorm van pas zullen komen wanneer je de badkamer snel wilt opfrissen. Met de juiste schoonmaakmiddelen ben je niet alleen veel sneller klaar met schoonmaken, maar heb je ook nog eens veel minder schoonmaakmiddel nodig voor het beste resultaat. Bespaar dan ook nooit op schoonmaakproducten. Goedkoop is in de meeste gevallen duurkoop. 

Creëer voldoende opbergruimte 

Je verliest gemakkelijk het overzicht en de controle wanneer er onvoldoende opbergruimte aanwezig is. Bedenk daarom goed hoe je meer opbergruimte in de badkamer kunt creëren. Denk aan een wastafel en een medicijnkastje met extra opbergruimte voor tandenborstels, parfum en andere verzorgingsproducten. Ook het gebruik van andere kasten binnen de ruimte is geen overbodige luxe. Handig om eventueel handdoeken in op te bergen. Is de badkamer relatief klein? Dan is het wellicht ook lastig om spullen netjes op te bergen. Wees zo creatief mogelijk en werk veel met hoogtes. Ook multifunctionele meubels kunnen van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan een medicijnkastje met spiegel. Zo beschik je over een spiegel én over opbergruimte om verzorgingsproducten kwijt te kunnen. Wees ook zeer streng in het selecteren van de spullen die in de badkamer mogen blijven. Zijn er ook dingen die buiten de badkamer bewaard kunnen worden? Denk bijvoorbeeld aan de wasmand of de handdoeken. Dit zijn dingen die ook eenvoudig in de slaapkamer geplaatst kunnen worden. Blijf kritisch. Een opgeruimde badkamer is immers goud waard. 

Doe iedere dag een klein beetje 

Verlies je snel het overzicht en heb je soms geen idee meer waar je moet beginnen? Probeer dan een beetje routine te krijgen in het schoonmaken en doe iedere dag een klein beetje. Reinig bijvoorbeeld iedere dag licht het toilet, neem na elke douchebeurt even de douchecabine af met een trekker en reinig om de dag de wastafel. Zo blijft de badkamer eenvoudig netjes en schoon, zonder dat je hier al te veel extra moeite voor hoeft te doen.