Deze meubels zijn onmisbaar in jouw kantoor

Deze meubels zijn onmisbaar in jouw kantoor

Ga je binnenkort aan de slag in een nieuwe kantoorruimte? Of wil je je huidige kantoorinrichting aanpassen? Dan kom je al snel tot de conclusie dat hier heel veel bij komt kijken. Bekijk alleen maar eens het online aanbod van kantoormeubilair. Het zal je verbazen hoeveel er mogelijk is. Tegelijkertijd zorgt het ook voor extra keuzestress. Want waar let je op? Waar kies je voor? Welke meubels zijn echt onmisbaar in jouw kantoor? Wat mag niet ontbreken? In dit artikel zetten we de belangrijkste punten op een rij. 

Inrichting voor alle ruimtes 

Bij het inrichten van een kantoor denken we vaak alleen aan de echte werkplekken. Het bureau en de bureaustoel bijvoorbeeld. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer ruimtes op kantoor die aangepakt kunnen worden. Vergeet bijvoorbeeld vooral niet om een fijne vergaderplek te creëren. Hierbij moet er ook extra aandacht aan het vergadermeubilair worden geschonken. Belangrijk is dat alle genodigden altijd comfortabel kunnen zitten. Als zij halverwege de vergadering al pijnklachten beginnen te ervaren door slecht meubilair, dan heeft dit grote gevolgen voor de effectiviteit van de vergadering. 

Houd niet alleen rekening met de juiste meubels, maar ook met de juiste verlichting. Mensen zijn van nature productiever als ze bij goed licht kunnen werken. Hoe donkerder de ruimte, hoe slechter zij zich kunnen concentreren. Investeer daarom echt in goede verlichting en haal zoveel mogelijk natuurlijk daglicht naar binnen. Dit doet wonderen voor de productiviteit en de sfeer in de ruimte. 

Houd rekening met het ontvangen van klanten 

Ontvang je ook regelmatig klanten op kantoor? Dan is het belangrijk dat hier ook extra aandacht aan wordt geschonken bij de kantoorinrichting. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat er een fijne ontvangstplek voor hen moet zijn. Denk aan ontvangstmeubilair in de vorm van een fijne zitbank of goede stoelen. Ook moet de sfeer in de omgeving goed zijn. Besef goed dat het kantoor direct een eerste indruk van jouw bedrijf geeft. Een eerste indruk kun je nooit overdoen, dus het is belangrijk dat deze direct goed is. 

Ergonomische kantoormeubelen 

Een bureaustoel en bureau mogen natuurlijk niet ontbreken in een standaard kantoorinrichting. Hierbij is het wel van belang dat ze ergonomisch zijn. Dit betekent dat je ze geheel op maat kunt afstemmen en ze de gebruiker dwingt om een gezonde houding aan te nemen. Dit kan op de lange termijn veel lichamelijke ongemakken voorkomen. Daarnaast draagt het ook bij aan een betere productiviteit. Als je lekker kunt zitten, ervaar je minder ongemak en word je ook minder gestoord in je werk. 

Bij ergonomie is het ook belangrijk om met andere factoren rekening te houden. Denk bijvoorbeeld aan de luchtkwaliteit, het geluid en de geuren in de ruimte. Dit is allemaal van invloed op hoe men zijn of haar werk kan doen. 

Goede kantoorverlichting 

En last but not least: goede kantoorverlichting. Dit is onmisbaar voor elk kantoor. Met goede verlichting zorg je voor hogere productiviteit en maak je het prettiger om te werken. Bovendien kun je bepaalde meubels zo extra uitlichten voor het absolute wow-effect.