Hoe de juiste muurbekleding het verschil kan maken

Hoe de juiste muurbekleding het verschil kan maken

Je interieur valt of staat vaak met het juiste likje verf of een vrolijk papier tegen de muur. Afhankelijk van de stijl die je wil creëren in de ruimte, kies je de geschikte bedekking. Zo geeft een neutrale witte of beige kleur bijvoorbeeld een strakke en rustige uitstraling, terwijl een felle tint zorgt voor wat levendigheid en energie in huis. De muurbekleding in jouw woning is meer dan alleen een vibe in het interieur. Het geeft ook jouw persoonlijkheid en voorkeuren weer, en dat maakt het allemaal heel bijzonder. Mensen stappen dan ook vaker af van effen muren in eenzelfde kleur. Steeds vaker kiezen we voor een uniek (vlies-)behang of fotobehang. Wil je het graag wat rustiger houden, maar toch een speciaal effect voorzien? Dan kan je opteren voor een poster of fotolijsten tegen de muur. Voor zij die de elegante toer willen opgaan, zijn ornamenten tegenwoordig alom populair. Je hebt dus vast wel in de gaten dat er oneindig veel mogelijkheden bestaan om jouw interieur op te fleuren en je muren een fijne toets te geven. Kan je niet kiezen? Hieronder geven we een interessant overzicht van enkele mogelijkheden, zodat je een juiste keuze kan maken voor jouw muren.

Het belang van mooi behang

Behang is niet meer wat het ooit was. Jaren geleden was behangpapier vrij eentonig, maar tegenwoordig komen fabrikanten met heel wat special effects op de markt. Zo kan je kiezen uit verschillende materialen, zoals metallic, geweven papier of zelfs textiel- en houten behang. Wat je ook kiest, het geeft ongetwijfeld een unieke look and feel aan je interieur. Daarnaast bestaat behangpapier in oneindig veel kleuren en met de meest ondenkbare patronen, waardoor je ongetwijfeld origineel uit de hoek komt.

Naast het esthetische aspect, heeft behangpapier nog een aantal praktische voordelen. Zo zijn de meeste soorten tegenwoordig gemakkelijk te reinigen. Ideaal wanneer je kleine bengels hebt rondlopen, die wel eens met hun vuile handen tegen de muren durven lopen. Ook verbergt behangpapier vaak de oneffenheden in de muren, die je met schilderen niet kan verstoppen. Tot slot is behangpapier geschikt voor ieders budget. Je maakt het namelijk zo duur als je zelf wil. Voor een kleine prijs kan je tegenwoordig al mooi en kwalitatief behang vinden.

Maak het af met posters

Wil je de muren een nieuwe uitstraling geven zonder ze volledig opnieuw te bekleden? Ga dan voor een muurposter. Posters bestaan er in alle vormen en maten. Zo kan je ervoor kiezen om een deel van de wand te bedekken, maar kan je eveneens gaan voor de volledige oppervlakte van de muur. Bovendien kan je zelfs jouw persoonlijke foto of afbeelding erop laten drukken, zodat het interieur helemaal gepersonaliseerd wordt.

Upgrade je interieur met sierlijsten

Ben je tevreden met de kleur van jouw muren, maar heb je het gevoel dat er toch iets ontbreekt? Dat zouden wel een ornamenten kunnen zijn. Deze rijke versieringselementen en vormgevingen creëren een elegante sfeer in de woning, waarmee je zelfs gebogen muren en bochten in de vloer of het plafond kan bekleden. Het grote voordeel van een sierlijst is dat deze overschilderbaar is. Ben je de kleur beu? Dan geef je hem gewoon een nieuw likje verf.

Uiteenlopende opties voor elk interieur

Het is niet gemakkelijk om uit alle opties, kleuren en motieven de juiste te kiezen. Het is daarom geen schande om raad te vragen aan een expert. In heel wat decoratiewinkels kan je terecht voor professioneel advies. Zo heb je bijvoorbeeld The Deco Factory. Deze interieurspecialist biedt heel wat types muurbekleding aan, en helpt jou bovendien om de juiste keuze te maken. Ga gerust eens langs in één van hun toonzalen, of contacteer hen via de website