Hoe kies ik de zorgverzekering die bij me past?

Hoe kies ik de zorgverzekering die bij me past?

Gezondheid is natuurlijk het allerbelangrijkste in het leven. Je wilt lekker leven, zonder dat je jezelf druk hoeft te maken over je gezondheid en de eventuele kosten die hiermee gemoeid zijn. Natuurlijk, er kan altijd wat gebeuren waardoor je wel in een vervelende situatie terechtkomt. Bijvoorbeeld als je een been breekt of ernstig ziek wordt. In dat geval is het een fijne gedachte om goed verzekerd te zijn, waarbij de hoge kosten die vaak met zorg gepaard gaan, worden vergoed. Maar hoe kies je nu de zorgverzekering uit die bij je past? Wij hebben een aantal tips voor je.

Breng in kaart wat je gedekt wilt hebben in je zorgverzekering

Heb je een slecht gebit? In dit geval zou je er goed aan doen om een aanvullende tandartsverzekering te nemen. Merk je dat je af en toe last hebt van fysieke klachten? Dan doe je er juist goed aan om fysiotherapie op te nemen in je pakket. Andere zorgonderdelen waar je nooit gebruik van maakt, kun je juist weer beter weglaten uit je verzekering. Door vooraf goed na te denken over wat je wilt laten verzekeren, haal je veel meer uit je zorgverzekering. Het zou natuurlijk zonde zijn als je zorg nodig hebt en je bent er niet voor verzekerd. En andersom kan ook; in dat geval betaal je maandelijks premie voor zorgonderdelen waarbij de kans klein is dat je er ooit gebruik van zult maken.

Hoogte van je eigen risico van je zorgverzekering

Ben je een jong, sportief iemand die niet drinkt en rookt? Iemand die altijd bezig is met zijn gezondheid? Die let op zijn voeding en zorgt voor voldoende vitamines iedere dag? In dit geval is de theoretische kans klein dat je ziek zult worden. Je zou er in dit geval voor kunnen kiezen om je eigen risico wat hoger te stellen, waardoor je maandelijks minder premie hoeft te betalen. Hiermee wordt je gezonde levensstijl beloond.

Neem periodiek je zorgverzekering door

Een zorgverzekering sluit je niet voor het leven af. In je leven veranderen er namelijk constant dingen, waardoor je zorgverzekering ook steeds mee moet bewegen. Worden je spieren en gewrichten wat strammer omdat je ouder wordt? Dan is het slim om fysiotherapie in je pakket op te nemen. Kijk regelmatig na waar je voor verzekerd bent en of je nog wel bij de juiste partij zit qua kosten en dekking.