Last van huidveroudering? Dit kun je proberen

Last van huidveroudering? Dit kun je proberen

Als je ouder wordt, dan kun je last krijgen van huidveroudering. Je huid wordt immers ook ouder en daar kun je niet altijd wat aan doen. Maar je kunt op een aantal manieren huidveroudering tegenaan, en dan zelf ontdekken of dat het voor jou ook werkt. Het begint vaak met wat rimpels, met fijne lijntjes en een onregelmatige teint en textuur. Je kunt van alles smeren, maar werkt het ook? Iedere huid is anders, dan moet je weten wat voor huidtype je hebt en dan kun je kijken wat je mogelijk kunt smeren. De vraag is alleen, wat werkt wel en wat niet? We leggen je er graag wat meer over uit.

Pak huidveroudering aan!

Je huid heeft vitamine C nodig, zonnebrandcrème hebben we met name in de zomer nodig zodat de huid niet gaat verbranden en in de nacht heeft onze huid vitamine A nodig. Hoe mooi zou het zijn als dat met elkaar gecombineerd wordt? Als het namelijk op de juiste manier is samengesteld, dan werken deze drie componenten samen voor een optimale huidbescherming. Daarnaast biedt het ook optimaal herstel aan voor je huid. 

Gezond eten 

Het is voor je hele lichaam van belang dat je gezond blijft eten. Als je alleen maar vet en ongezond eet, en nauwelijks beweegt, dan is de kans op overgewicht groot en dat heeft geen positief effect op je huid. Daarom moet je je altijd bewust zijn van het feit dat je gezond moet eten. Drink voldoende water (beter dan frisdrank met allemaal suikers), eet genoeg groenten en fruit en blijf vooral gevarieerd eten.  

Genoeg bewegen en lekker naar buiten

Of dat het nu koud is of warm, we moeten altijd genoeg bewegen. Het lichaam heeft het nodig en het gaat niet over kilometers hardlopen of fietsen, maar het gaat om het naar buiten gaan, een blokje om, genoeg vitamine D binnenkrijgen en frisse lucht. Jong en oud, iedereen heeft het nodig en daarom is het ook zo belangrijk dat we lekker naar buiten gaan. Pak wat vaker de fiets of ga wandelen en laat de auto staan. Het draagt allemaal bij aan een gezondere huid.