Leuke daguitjes vanuit Napels

Leuke daguitjes vanuit Napels

Napels wordt ook wel de ‘ruwe diamant’ van Italië genoemd. De stad is de ideale bestemming voor een korte vakantie zoals een midweek of een lang weekend weg. Maar het is zeker ook een stad waar je wat langer kunt vertoeven. Het klimaat is er heerlijk, zelfs in de winter kun je nog rekenen op minimaal vijftien graden. De stad ligt op maar drie uurtjes vliegen van Nederland, dus qua reistijd is het ook nog eens een zeer interessante bestemming. Napels heeft heel veel te bieden voor de vakantieganger, maar ook vanuit Napels kun je prachtige bezienswaardigheden bezoeken. Ideaal om hier meteen een leuk dagje uit van te maken. Welke bezienswaardigheden de mooiste zijn in de omgeving Napels? Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet! Lees je mee?

Pompeï

Pompeii bezoeken is echt de moeite waard om te bezoeken, als je in Napels verblijft. Deze stad werd in het jaar 79 na Christus verrast door een vulkaanuitbarsting van de Vesuvius. Een paar dagen ervoor, waren er al aardbevingen te voelen, daarna barstte de Vesuvius compleet uit. Meer dan tienduizend bewoners van het stadje Pompeï werden totaal onverwachts getroffen door stenen, levend verbrand of gezandstraald. Niet alleen heel veel mensen werden gedood, maar ook dieren. Deze gebeurtenis is nog steeds goed terug te zien als je een bezoek brengt aan deze indrukwekkende stad.

Vulkaan Vesuvius

De Vesuvius bezoeken is echt iets wat je gedaan moet hebben als je verblijft in Napels. Deze vulkaan is verantwoordelijk voor wat er in 79 na Christus gebeurde in de stad Pompeï. In Europa is deze vulkaan de enige actieve vulkaan op het vaste land. Deze vulkaan is overigens nog steeds actief, echter is deze na de uitbarsting in 79 na Christus niet meer tot een grote uitbarsting gekomen. De bewoners in de omgeving van de Vesuvius lijken niet bang te zijn voor een herhaling van deze uitbarsting; er wonen hier namelijk meer dan drie miljoen mensen in de omgeving van de vulkaan. Bij een uitbarsting zou dit overigens een gevaar op kunnen leveren voor ongeveer zevenhonderdduizend mensen van deze drie miljoen. De vulkaan wordt tegenwoordig natuurlijk goed in de gaten gehouden, als er weer een uitbarsting op komst is, kunnen mensen nog tijdig dit gebied verlaten. De vulkaan is 1281 meter hoog en heeft een 300 meter diepe krater. Indrukwekkende afmetingen, de Vesuvius is dan ook absoluut het bezoeken waard!