Top 3 meest bekeken sporten in 2021

Top 3 meest bekeken sporten in 2021

In de wereld van de sport krijgen sommige activiteiten meer aandacht dan andere. Afhankelijk van waar je in de wereld woont, kunnen populaire sporten verschillen. Er zijn echter enkele sporten die universeel populair zijn en een groot publiek trekken. In deze blogpost bekijken we de meest bekeken sporten in de wereld. 

Populariteit van sport

Over de hele wereld zijn mensen van alle leeftijden geboeid door de opwinding en atletiek van sport. Of het nu gaat om een spraakmakend internationaal toernooi of een wedstrijd voor de plaatselijke bevolking, toeschouwers juichen graag voor hun favoriete team (of speler) en beleven de spanning van de competitie. Volgens recente studies behoort sport ook tot de populairste activiteiten op sociale media. Ben je zelf sporter of toe aan wat nieuwe sport artikelen, vergelijk sport artikelen online om zeker er van te zijn dat je de beste artikelen aanschaft.

Er zijn veel sporten waar mensen graag naar kijken, en sommige zijn populairder dan andere. Volgens een recente enquête is voetbal de meest bekeken sport in de wereld. Dit wordt gevolgd door cricket en basketbal. Deze drie sporten nemen meer dan de helft van alle wereldwijde kijkers voor hun rekening. Wat maakt ze dan zo populair? Lees verder om daar achter te komen.

Top 3 meest bekeken sport

De populariteit van sporten verandert steeds, en het kan moeilijk zijn te voorspellen welke sporten in 2021 het populairst zullen zijn. Er zijn echter een paar kanshebbers die boven de rest uitsteken. De drie meest bekeken sporten kunnen naar verwachting zijn voetbal (voetbal), basketbal, en cricket zijn. Deze sporten zijn al jaren consequent populair, en er is geen teken dat hun populariteit snel zal afnemen.

1. Voetbal is de populairste sport ter wereld, en het is geen verrassing dat het ook een van de meest bekeken sporten is. Er zijn miljarden fans over de hele wereld die graag naar voetbalwedstrijden kijken, en de opwinding van de sport faalt nooit om kijkers aan te trekken.

2. Basketbal is een andere enorm populaire sport, en in 2021 zal het naar verwachting het American football inhalen als de op een na meest bekeken sport in de Verenigde Staten. Dit komt niet als een verrassing, want basketbal is een opwindende en snelle sport die wereldwijd een enorme aanhang heeft.

3. Cricket is de op twee na populairste sport in de wereld, en blijft elk jaar in populariteit toenemen. De grote internationale toernooien en spannende wedstrijden houden de fans terugkomen voor meer, en er is geen twijfel over dat cricket ook in 2021 een van de meest bekeken sporten zal blijven.

Hoewel de lijst van populairste sporten per streek of land kan verschillen, zijn er toch enkele sporten die over de hele wereld onverminderd populair blijven. Of het nu komt door de opwinding en de competitie van de sport zelf of door de sociale sfeer die het samen kijken naar wedstrijden omringt, deze sporten blijven jaar na jaar fans trekken.