Waarom hoort quinoa elke week in je menu te zitten?

Waarom hoort quinoa elke week in je menu te zitten?

Quinoa is een superfood dat de laatste jaren populair is geworden. Het wordt ook wel het "wonder graan" genoemd, en het doet zijn naam eer aan met al zijn geweldige kwaliteiten. Als je voorop wilt lopen en wilt eten als een foodie, raad ik je aan deze week wat quinoa op je bord te leggen!

5 redenen om quinoa iedere week op je menu te zetten

Quinoa is niet langer alleen een trend - het is een echte blijver en je zou je voordeel moeten doen met dit heerlijke, gemakkelijk te bereiden voedsel. Hier zijn vijf redenen waarom iedereen quinoa elke week in zijn menu zou moeten opnemen:

1. Het is goed voor je

Quinoa is rijk aan eiwitten en vezels, waardoor het een gezonde vervanger voor koolhydraten die u de hele dag energie geeft. Het is ook een goede bron van ijzer, magnesium en zink, die essentieel zijn voor sterke botten en een sterk immuunsysteem.

2. Het is makkelijk te bereiden

Je kunt het in zo veel verschillende gerechten gebruiken - voeg het toe aan salades, roerbak of eet het als bijgerecht met groenten en vlees. Een veelzijdig stuk voedsel dat je elke week op je menu kunt zetten zonder er ziek van te worden! Meer tips om quinoa correct te koken kan je hier vinden!

3. Het is lekker

Misschien heb je het al eens geprobeerd en vond je het niks, maar als je quinoa al een tijdje (of nooit) niet hebt geprobeerd, ga dan naar de winkel en haal wat. Je kunt het puur eten of je favoriete kruiden en specerijen toevoegen om het op te leuken - er zijn zoveel manieren om dit lekkere eten te bereiden dat je het elke week kan eten zonder het beu te worden.

4. Het is snel te bereiden

Quinoa is in geen tijd klaar! Het duurt slechts 15-20 minuten om te bereiden, dus je kunt elke keer dat je quinoa eet een verse portie maken voor een gezonde, smakelijke maaltijd met weinig werk.

5. Het is glutenvrij

Als je een gezondere maaltijd wilt eten zonder granen, probeer dan over te schakelen op quinoa. Het is geweldig voor mensen die op een specifiek dieet zijn of een allergie of gevoeligheid voor gluten of tarwe hebben. Quinoa is een makkelijke manier om meer eiwitten, vezels en andere voedingsstoffen in je dieet op te nemen.

Kortom: wat mij betreft zou je quinoa zeker in je weekmenu moeten opnemen, want het is heerlijk, gezond voor je, makkelijk te bereiden en de ingrediënten zijn ook absoluut niet duur. Quinoa is ook enorm trendy op dit moment, dus als je voorop wilt lopen als het gaat om voedseltrends, zorg er dan voor dat deze week niet alleen een goede, maar ook een "verlichte" week was!