Waarom overstappen van energieleverancier loont

Waarom overstappen van energieleverancier loont

De verleiding is vaak groot om te blijven zitten waar je zit. De contracten zijn getekend, de rekeningen komen iedere maand binnen en de geleverde diensten bevallen goed. Toch is actief bezig zijn met energie iets wat je veel geld op kan leveren. En als je dit op een slimme manier doet, hoeft het je weinig tijd en inspanning te kosten. Wij hebben drie tips voor je.

Maak een goed vergelijk tussen energieleveranciers

Als je online gaat zoeken, kom je veel aanbieders tegen. Het fijnste is om energie te vergelijken op een site waarin je direct een totaaloverzicht hebt van de grote aanbieders. Hiermee hoeft dit vergelijken niet veel tijd te kosten en kun je meteen zien wat je kunt besparen.

Koop gas en stroom tegelijk in

Door zowel gas als stroom bij dezelfde leverancier af te nemen, kun je veel geld besparen. Het voordeel voor de energieleverancier om zowel stroom als gas aan je te verkopen is dat zij meer omzet bij één klant kunnen maken, waardoor ze ook een scherper tarief neer kunnen leggen. Voor jou als klant heeft dit ook voordelen; je betaalt minder en je hebt minder administratie. Er komt één rekening per maand binnen en klaar ben je. En als er iets aan de hand is, heb je maar één telefoonnummer nodig. Ideaal toch?

Vergelijk energieleveranciers met elkaar gebaseerd op jouw situatie

Als je energieleveranciers met elkaar gaat vergelijken, zorg er dan voor dat je wel appels met peren vergelijkt. Door in te voeren wat jij exact verbruikt aan gas en stroom, kun je gericht een vergelijking maken tussen energieleveranciers. En als je toch over gaat stappen, laat je niet misleiden door tijdelijke acties, reken je energiekosten altijd door voor een langere periode, bijvoorbeeld over een periode van drie jaar. Hierbij zul je zien dat een tijdelijke actie maar een beperkt effect heeft op een langere looptijd.