Wat kun je allemaal doen in Sevilla?

Wat kun je allemaal doen in Sevilla?

Sevilla is één van de mooiste steden van Spanje. De stad ligt in het binnenland van Andalusië, ongeveer een uurtje van het water af. Het ligt dus erg zuidelijk. Sevilla is populair voor allerlei soorten vakanties, maar vooral voor stedentrips van een (halve) week. Andalusië is ook erg populair voor rondreizen. Sevilla is hierbij meestal één van de vele bestemmingen. In de stad is veel te doen, met ook erg veel bezienswaardigheden, zoals prachtige oude kerken, paleizen en andere gebouwen.

Een halve week heb je dus zeker wel nodig om het meeste van de stad te kunnen zien. Ben jij benieuwd wat de absolute hoogtepunten zijn van Sevilla? Lees dan verder hieronder.

Activiteiten en bezienswaardigheden

In Sevilla heb je veel mooie, oude gebouwen. De mooiste hiervan is het Real Alcazar Sevilla, het koninklijk paleis, met hieromheen indrukwekkende tuinen. Verder heb je ook de kathedraal van Sevilla, met de Giralda toren, Plaza de Toros (de oude arena voor stierenvechten) en de Torre del Oro. Verder heeft Sevilla nog een prachtig stadspark, veel leuke oude wijken zoals Santa Cruz en de Triana wijk. Sevilla heeft ook grote pleinen. De mooiste hiervan is Plaza de España.

Er valt genoeg te zien dus in Sevilla, maar wat kun je er doen? Sevilla heeft veel leuke activiteiten, waaronder veel museums. Ga kijken bij een Flamenco show of huur een dagje een fiets, zodat je zelf de stad kunt ontdekken. Er is genoeg te doen in Sevilla, maar het is ook leuk om een dagje zelf te verdwalen in de stad. Zo kom je misschien iets tegen wat minder bekend is.

Vakanties in Sevilla

Kortom, er is genoeg te doen in het prachtige Sevilla. Op internet vind je nog veel meer bezienswaardigheden Sevilla. Als je hier een vakantie wilt boeken, heb je aan twee of drie dagen waarschijnlijk niet genoeg om alles te kunnen zien dat de stad te bieden heeft. Ook raden wij aan om niet in de zomermaanden te reizen. Het kan dan erg warm worden in Sevilla, omdat de stad erg zuidelijk ligt, ver van de zee. In de zomer zijn er ook erg veel andere toeristen. Stedentrips in het voor- en najaar zijn een stuk makkelijker uit te houden.