Welke torens beklimmen in Parijs?

Welke torens beklimmen in Parijs?

Natuurlijk denk je nu als eerste aan de Eiffeltoren! Dat is ook logisch, deze iconische toren in Parijs is wereldberoemd en absoluut de moeite waard om te beklimmen. Maar wist je dat er nog een toren is in Parijs die zeker de moeite waard is om te beklimmen? Welke dat is? Hieronder lees je het!

Parijs

Parijs is de stad van de liefde, maar ook van de mode en de goede keuken. Het is de stad waar je uren door de binnenstad kunt wandelen en iedere minuut iets nieuws kunt ontdekken. Een stad waar je mensen vanuit de hele wereld zult tegenkomen en waar je jezelf echt een wereldburger voelt. Zeker voor de romantici onder ons is Parijs een aanrader. Je kunt er heerlijk wandelen langs de Seine, een wijntje drinken in een typisch Frans café en genieten van het goede leven. Maar Parijs is ook de stad van de vele bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld de Notre Dame, het Louvre en er zijn een aantal torens die je in Parijs absoluut gezien en beklommen moet hebben.

Eiffeltoren

Met zijn 324 meter hoogte is de Eiffeltoren een imposante bezienswaardigheid die je zeker in het echt gezien moet hebben. Eijffeltoren beklimmen? Zorg dan dat je een goede conditie hebt, want je moet maar liefst 1665 treden omhoog. De Eiffeltoren wordt iedere avond verlicht door maar liefst 20.000 lichtjes, wat natuurlijk prachtig is om in het echt te zien. Het is ook een aanrader om het park naast de Eijffeltoren, de Champs de Mars, te bezoeken. Hier kun je op je gemak lekker in het gras zitten en genieten van het uitzicht op de Eijffeltoren. Ideale plek om bijvoorbeeld even een croissantje te nemen met een verfrissend drankje.

Tour Montparnasse

Naast de Eiffeltoren is de Tour Montparnasse ook absoluut de moeite waard om te bezichtigen en te beklimmen. Dit is een totaal andere toren dan de Eijffeltoren, de Tour Montparnasse is namelijk een moderne wolkenkrabber die voor het grootste gedeelte een zakelijke functie heeft. Toch ben je als toerist ook van harte welkom in deze toren en heb je van bovenaf een prachtig uitzicht over Parijs. De toren is maar liefst 210 meter hoog en telt 59 verdiepingen. In het gebouw bevindt zich een restaurant, waar je lekker kunt ontbijten, lunchen en dineren. Deze toren is absoluut een aanrader!