Zo kun je afvallen met een spinningfiets

Zo kun je afvallen met een spinningfiets

Afvallen met een spinningfiets en benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? Wij vroegen het een aantal sportieve experts, die je paar handige tips geven. Het is bijvoorbeeld een goed idee om een paar keer per week te trainen, zodat het effect van de training niet is uitgewerkt voordat je daar opnieuw mee aan de slag gaan.

Train vervolgens op de spinningfiets en let daarnaast ook op je voeding. Op die manier kun je de resultaten versnellen, om jezelf te blijven motiveren. Tenslotte zal je merken dat je ook zelf actiever en ondernemender wordt. Door dat te omarmen bereik je de beste resultaten met de trainingen die je doet. Wij zetten de tips voor je op een rij. 

Een paar keer per week op de spinningfiets

“Het is belangrijk om een paar keer per week te trainen op de spinningfiets. Daarmee zorg je ervoor dat de resultaten elkaar kunnen versterken. Vergelijk het met een accu, als je te lang wacht met het opladen daarvan raakt deze leeg. Zo is het ook met sporten, als er te lang tussen de twee momenten zit ebben de effecten weg.”

Probeer in ieder geval 2x per week te trainen en het liefst 3x als dat lukt. Met regelmatig spinning te doen zorg je ervoor dat je jouw lichaam traint om actief te worden en dat ook te blijven. Daardoor verandert de energiebalans in je lichaam, zodat jouw inspanningen zo effectief mogelijk bijdragen aan je conditie of plan om te gaan afvallen. 

Train en let op je voeding

Het is belangrijk om goed te trainen op de spinningfiets, maar afvallen vraagt daarnaast ook om een kritische blik op je voeding. Je zou in theorie heel hard kunnen trainen, maar zonder de juiste voeding toch kunnen aankomen.

“Afvallen op een spinningfiets vraagt om goede voeding. Eet gezond en gevarieerd. Dat betekent niet dat je minder moet gaan eten, maar wel dat je zal moeten minderen met sauzen, vetten en andere ongezonde ingrediënten. Eet wat vaker vegetarisch met veel groenten en gebruik zo min mogelijk sauzen, vooral niet uit pakjes en zakjes.”

Word actiever en ondernemender

“Wie goed traint op de spinningfiets en begint af te vallen zal merken dat het lichaam klaar is voor een meer actieve en ondernemende stijl. Het is belangrijk om dat te omarmen en uit te bouwen, zodat je het ook buiten de trainingen om gemakkelijker vol kunt houden.”

Afvallen op een spinningfiets helpt je de eerste stap te zetten, naar een meer gezonde levensstijl. Het aanpassen van je levensstijl biedt je vervolgens de kans om de resultaten ook daadwerkelijk vol te houden. Door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat je vaker de trap neemt in plaats van de roltrap of de lift. Zoek uitdagingen op en probeer zo actief mogelijk door het leven te gaan. Op die manier zal je merken dat ook het afvallen op de spinningfiets weer een stuk gemakkelijker gaat. Zo gebruik je jouw actieve levensstijl om de verandering door te voeren en die daarna gemakkelijker vol te houden.