Hoe kan ik gezonder koken?

Hoe kan ik gezonder koken?

Misschien staat het al heel lang op je verlanglijstje; gezonder koken. In het weekend eet je misschien vaak al ongezond en door de week lukt het wellicht ook niet altijd om gezond te eten. Hierbij kan een drukke baan en een vol agenda ook een rol spelen. Toch kun je in dezelfde tijd die je nu kwijt bent aan het koken, ook een gezonde maaltijd bereiden. Hieronder kun je lezen hoe.

Kook gezonder door een maaltijd anders te bereiden

Het zit misschien ook wel gewoon in vaste ritmes, waardoor je niet altijd gezond kookt. De groente wordt doorgekookt, het vlees gaat in de braadpan met boter en in het weekend frituur je graag patat met een frikadel. Door te kiezen voor andere bereidingswijzen, wordt je maaltijd veel gezonder. Groente kun je bijvoorbeeld veel beter stomen, hiermee behoud je veel beter de vitamines. Vlees kun je beter grillen. In dezelfde tijd kun je op deze manier een maaltijd gezonder bereiden en het is net zo lekker.

Plan maaltijden vooruit

Unilever heeft veel producten in het assortiment waarmee je gezond kunt koken. Juist door tijdig een goede planning te maken wanneer je deze producten in huis moet hebben, kun je ook gezonder koken. Bijvoorbeeld als je een weekplanning maakt wat je per dag wilt koken, kun je hier gericht je boodschappen op doen. Hiermee kom je nooit in de verleiding om de frituurpan aan te zetten of een pizza te bestellen. En je bespaart hiermee nog geld ook.

Voeg meer groente toe in maaltijden

Gezond eten kun je ook doen door meer groente te eten. Als je maaltijden aan het bereiden bent, kun je hier zelf sturing aan geven. Bijvoorbeeld door meer groente in de pastasaus te doen, of meer groente toe te voegen als je soep maakt. Vaak merk je er niet eens veel van tijdens het eten, maar je eet hierdoor wel een stuk gezonder.