Kunstgras kopen?

Kunstgras kopen?

Overweeg je om kunstgras te gaan kopen? Dat is een zeer verstandige keuze, kunstgras biedt namelijk veel voordelen. Ben je nieuwsgierig wat deze voordelen dan zoal zijn? Deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet!

Onderhoudsvrij

Veel mensen kiezen voor kunstgras, omdat het onderhoudsvrij is. Als je een tuin hebt met een gazon, zul je hier veel tijd aan moeten besteden om deze netjes te houden. Echt gras moet je ieder jaar (deels) inzaaien, je moet het maaien en voeding geven. Dit kost je niet alleen heel veel uurtjes in de zomer weken, het kost je ook nog eens veel geld. Reken maar eens uit wat je kwijt bent aan echt gras: de kosten voor graszaad, gazonvoeding, maar ook eens in de zoveel jaar een nieuwe grasmaaier. Kunstgras koop je eenmalig en daarna heb je er geen werk meer aan. En wordt er eens een glaasje cola gemorst op je kunstgras, dan haal je dit zo weer weg!

Kunstgras leggen

Het leggen van kunstgras, is prima zelf te doen. Online kun je uitstekende stappenplannen vinden, hoe je kunstgras kunt leggen. Als je deze stappen gedisciplineerd opvolgt, zul je merken dat het zelf leggen van kunstgras, eigenlijk prima te doen is. Heb je een vriend of buurman die handig is? Schroom niet om hulp te vragen, samen komen jullie er zeker uit. Heb je het kunstgras eenmaal gelegd, zit het werk erop en kun je jaren onderhoudsvrij genieten van je prachtige tuin. Heerlijk toch?

Kunstgras is een duurzame keuze

Een kunstgras tuin, betekent dat je ook nog eens heel milieubewust bezig bent. Je hoeft namelijk niet ieder jaar een aantal keer naar het tuincentrum toe voor graszaad, voeding of andere benodigdheden. Dit scheelt veel ritjes met de auto, wat natuurlijk veel energieverbruik scheelt. Voor jou hoeft er ook geen graszaad meer geproduceerd te worden, ook voeding en grasmaaiers zijn voor jou niet meer nodig. Dit laatste zorgt ervoor dat er bedrijven die dit maken, ook minder CO2 gaan uitstoten, ook de vrachtwagens van deze bedrijven hoeven voor jou niet meer te rijden. Kortom, kunstgras is dus ook nog eens een erg duurzame keuze. Ideaal toch?