3 tips voor een kampeervakantie met een elektrische auto

3 tips voor een kampeervakantie met een elektrische auto

Ben je van plan om volgend jaar zomer met de elektrische auto op kampeervakantie te gaan? Dat is een hele verstandige keuze, er komen namelijk steeds meer laadpalen bij langs de snelwegen en ook meer campings bieden hier faciliteiten voor aan. Wij hebben hieronder drie tips voor je op een rijtje gezet, waarmee jij gegarandeerd een prima kampeervakantie gaat beleven met de elektrische auto!

Campinglaadkabel

Niet vergeten: neem een slimme laadkabel voor op vakantie mee! Het zou natuurlijk zonde zijn als op een camping niet op kunt laden, omdat je geen campinglaadkabel hebt. Natuurlijk kun je die lokaal vast ook nog wel kopen, maar dan ben je waarschijnlijk duur uit en als je arriveert, wil je natuurlijk meteen je accu kunnen opladen. Kortom; het scheelt je dus veel tijd en geld als je een campinglaadkabel bij je hebt!

Laadpaal reserveren op de camping

Laadpalen op campings, nemen in populariteit snel toe. Dat betekent dat de kans groot is, dat als je deze niet reserveert, je op een camping misgrijpt als het gaat om een beschikbare laadpaal. Door vooraf een camping met laadpaal te reserveren, weet je zeker dat jij straks kunt beschikken over je eigen laadpaal. Wil je onderweg tijdens je reis naar je vakantiebestemming gaan overnachten in een hotel? Reserveer dan ook meteen een hotel met laadpaal voor onderweg, dan kun je ook dit laadpunt meenemen in je reisplanning. Bij een hotel met laadpaal ben je bovendien ook nog eens qua stroomkosten een stuk goedkoper uit dan bijvoorbeeld bij een snellader langs de snelweg.

Maak een goede planning

Omdat de hoeveelheid oplaadpunten sterk toeneemt, is de kans dat je onderweg zonder stroom komt te staan erg klein. Toch blijft het nog steeds belangrijk om een goede planning te maken als je op reis gaat. Je weet wat je actieradius is, je weet wat je reisafstand is, dan weet je ook wanneer je en hoe vaak je jouw accu moet bijladen onderweg. Door te vertrekken met een volle accu, weet je in ieder geval zeker dat je zoveel mogelijk kilometers kunt maken met je eigen stroom, ook dit scheelt weer in de kosten. Als je kunt beschikken over je eigen laadpaal op de camping, weet je in ieder geval al zeker, dat je de dagtochten in de buurt kunt maken met goedkope stroom van de camping. Ideaal toch?