Als je lichaam je lief is

Als je lichaam je lief is

Geef extra aandacht aan je lichaam

We leven in een periode waarin we ons lichaam steeds intensiever belasten. We werken meer thuis en we zitten veel vaker binnen. Doordat we de beweging in de buitenlucht missen en we daarnaast thuis moeten werken aan de eettafel of aan een bureau raakt ons lichaam overbelast. Jouw lichaam heeft wellicht al eerdere aangegeven dat er problemen zijn. Door de hele dag te werken aan een bureau of een eettafel met een werkhoogte die niet optimaal is raken je nek en je rug overbelast.

Hoe je je rug een plezier doet

Rugklachten zijn de belangrijkste reden waarom mensen tegenwoordig naar de huisarts gaan en een doorverwijzing vragen naar de fysiotherapeut. Rugklachten zijn het gevolg van een gebrek aan beweging, werken in een verkeerde houding maar ook van emotionele problemen. Je kan je rug een plezier doen door te kijken naar een rug corrector

Dit is een brace die je gemakkelijk onder je kleding kan dragen. Doordat je schouders in de juiste positie worden gedrukt en doordat je rug in de juiste positie blijft raakt je lichaam minder snel overbelast. Wanneer een verbeterde houding niet of niet voldoende helpt kan je gaan kijken naar een manier van pijnverlichting.

Minder pijn met stroomstootjes

Mensen met chronische pijn werden in het verleden doorgestuurd naar het ziekenhuis. Daar kreeg je, bij de pijnpoli, een behandeling met een TENS apparaat. Door de stroomstootjes die via pads werden afgegeven naar je lichaam toe nam de pijn af en kon je weer goed functioneren. Tegenwoordig zijn ziekenhuizen er niet meer op ingesteld om iedereen met rugklachten in een poli te kunnen helpen.

Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van een TENS apparaat. Dit is een apparaat wat de stroomstootjes afgeeft via een apparaat wat je zelf in huis haalt. Denk er wel aan voordat je een dergelijk apparaat aanschaft dat je goed medisch advies inwint. Je wil immers de kwaal verhelpen of verlichten. De pijn verergeren is niet de bedoeling.

Geen masseur, wel massage

Er gaat niets boven een heerlijk ontspannende massage. Dit is een behandeling waarvoor je naar een masseur kan gaan. Deze zal jou op de behandeltafel letterlijk onder handen nemen en daarbij vastzittende spieren los kneden. Tegenwoordig echter is de gang naar een masseur niet meer zo heel vanzelfsprekend. Omdat het gaat om een contactberoep gelden er een hoop specifieke eisen waaraan moet worden voldaan. Een massage zit er dan ook niet meer zomaar voor iedereen in. Het is dan ook verstandiger om een massage apparaat aan te schaffen.

Dat kan bij een winkel die medische hulpmiddelen verkoopt zoals www.medicu.nl. Je schaft er een eenvoudig te bedienen apparaat aan wat de bloeddoorstroming bevordert, vastzittende spieren verhelpt en jou een ultiem gevoel van welbehagen geeft. Op die manier voel jij je beter in je eigen lichaam terwijl je er je huis niet voor uit hoeft.