Bij welke klachten helpt acupunctuur?

Bij welke klachten helpt acupunctuur?

Acupunctuur komt uit China en bestaat al meer dan drieduizend jaar. In de Westerse wereld wordt er echter pas sinds de jaren zeventig actief gebruik gemaakt van deze behandelmethode. Het is een alternatieve manier om van je klachten af te komen, die in de loop der jaren steeds populairder is geworden. Ben je benieuwd bij welke klachten je gebruik kunt maken van acupunctuur? Je leest het hieronder!

Klachten verhelpen met acupunctuur

Acupunctuur kan worden ingezet als je bijvoorbeeld last hebt van chronische rugpijn. Ook bij hoofdpijn (migraine) wordt vaak gebruik gemaakt van acupunctuur. Ook als je last hebt van gewrichtspijnen, zwakke spieren of stress is het zeer de moeite waard om deze behandelmethode toe te passen. Heb je een drukke baan en regelmatig last van spanningen? Om niet overspannen te raken, doe je er goed aan om eens acupunctuur uit te proberen. Specifieke klachten kunnen ook met acupunctuur worden behandeld, denk hierbij bijvoorbeeld aan incontinentie, een droge huid of lusteloosheid. Heb je last van een verslaving? Ook in dat geval is het zeker het proberen waard of deze behandelmethode je hierbij kan helpen. Het vrijmaken van blokkades zal je klacht doen verminderen en op termijn in zijn geheel laten verdwijnen.

Eenvoudig principe

Het basisprincipe van acupunctuur is eenvoudig. Het uitgangspunt van deze geneeskunde is dat er zich in het lichaam een netwerk bevindt aan meridianen, waardoor de levensenergie vloeit. Op het moment dat er een blokkade optreedt (een klacht) is er een meridiaan verstopt. Om deze energie weer vrij te kunnen laten stromen worden er hele dunne naaldjes geprikt op plekken waar de blokkade zich bevindt. Vervolgens kan de levensenergie weer vrij stromen en kan op deze manier de klacht worden verholpen.  

Voordelen acupunctuur

Acupunctuur is een behandelmethode waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van medicijnen. Ook wordt er niet geopereerd. Dat betekent dat je niets in hoeft te nemen wat eventueel schadelijk is voor je lichaam, doordat er niet geopereerd wordt, blijft je lichaam ook nog eens geheel intact. Bovendien zijn de kosten van acupunctuur gering, zeker als je het vergelijkt met de traditionele behandelmethodes. Bovendien wordt er bij acupunctuur altijd maatwerk geleverd, er wordt alleen daar geprikt, waar de blokkades zijn. Op zoek naar acupunctuur in Antwerpen? Een verstandige keuze, die ga je zeker vinden. Profiteer ook van de voordelen acupunctuur!