Contactlenzen, een verstandige keuze?

Contactlenzen, een verstandige keuze?

Het kan zomaar zo zijn dat je last hebt van slecht zicht. Dit is natuurlijk erg vervelend maar gelukkig kan je hier iets aan doen. Daar de meeste mensen meteen aan een bril moeten denken, is er ook de mogelijkheid om voor contactlenzen te kiezen.

Contactlenzen zijn in feite kleine lensjes die op de traanfilm van het oog drijven en het licht doormiddel van een sterkte zo breken dat het bij de gebruiker precies op het netvlies valt, waardoor de gebruiker weer alles optimaal scherp ziet. Het probleem bij mensen die niet scherp zien is dat het beeld niet achter in het oog op het netvlies ligt, maar ervoor of erachter.

Met een plus of min sterkte die beide verkrijgbaar zijn in contactlenzen kan je het beeld naar voren of naar achteren leggen in het oog. Ook kan het zijn dat men 2 beelden in het oog heeft omdat de kromming van het oog niet overal in het oog gelijk is en dit kan men corrigeren met torische contactlenzen (contactlenzen met een cilinder).

Of men contactlenzen met een sterkte van plus, min of met cilinder nodig heeft, dat bepaalt de opticien of contactlensspecialist door middel van een oogmeting. Men moet dan ook nooit op eigen houtje contactlenzen op sterkte kopen, maar dit uitsluitend laten bepalen door een deskundige met verstand van zaken.

Advies van de contactlensspecialist

Als de contactlensspecialist verschillende metingen bij de consument heeft gedaan, weet hij exact welke contactlenzen geschikt zijn en perfect op de ogen van de consument passen. Vaak kan je kiezen uit zachte contactlenzen die elk een andere draagperiode hebben. De ene contactlens moet je naar een dag vervangen voor een nieuwe, maar er zijn ook contactlenzen die je na 2 weken of naar een maand moet vervangen voor een nieuw setje. Ook kan je kiezen voor zachte lenzen, nachtlenzen of harde lenzen, hiervan zijn de zachte lenzen wel de meest verkochte contactlenzen.

Heb je nooit eerder contactlenzen gedragen dan zal de contactlensspecialist je ook helpen en instructies geven omtrent het inzetten en uithalen van de lenzen. De contactlensspecialist zal je ook uitleggen hoe je de contactlenzen het beste kan onderhouden, want met alleen inzetten en uithalen ben je er nog niet. Je moet je contactlenzen gedurende de draagperiode dan ook goed verzorgen en hiermee wordt bedoelt dat je je contactlenzen goed vochtig moet houden, maar je moet ze ook reinigen en desinfecteren.

Waar koop je contactlenzen?

Je kan onder andere je contactlenzen bij de opticien of contactlensspecialist kopen waar je ze laat aanmeten. Ook kan je slechts voor de aanpassing betalen en je contactlenzen online kopen bij een contactlenzen webshop zoals bijvoorbeeld op de site van Contactlenzen.net. Op Contactlenzen.net koop je namelijk dezelfde contactlenzen en vloeistof zoals je deze ook in de winkel kan kopen, alleen dan stukken goedkoper.