Hoe maak je de volgende stap in je carrière?

Hoe maak je de volgende stap in je carrière?

Merk je dat je niet vooruitkomt in je werk? Heb je het gevoel dat jouw talent niet goed wordt benut? Zin in een nieuwe uitdaging in misschien wel een hele andere branche? Kom erachter wat voor jou de beste, volgende stap is in je carrière! Hoe je daar het beste achter kunt komen? Door gebruik te maken van een carrière coach. De beste manier om te onderzoeken hoe jij precies in elkaar zit, waar je de meeste energie van krijgt en dus gelukkig van wordt. Wat wordt jouw volgende stap?

Laat je professioneel begeleiden

Kies voor carrière coaching en je zult verbaasd zijn over de resultaten. Next Step & More, is een voorbeeld van een bedrijf die het maximale uit je kan halen. Dit bedrijf werkt onder andere op basis van interviews, waarbij er vragen worden gesteld, om erachter te komen wie jij precies bent en waar jij voor staat. Ook worden er vragen gesteld om erachter te komen wat jouw drijfveren zijn in het leven. Waar word je gelukkig van? Welke mensen in het bedrijfsleven spreken je aan? Is geld belangrijk voor je? Wil je graag mensen helpen? Welke branche (buiten waarin je nu actief bent) spreekt jou aan? Waarom? Allemaal vragen, waarvan de antwoorden leiden tot een totaalbeeld van jou. Op basis van dit totaalbeeld, kan een carrière coach jou gericht adviseren, wat voor jou een goede volgende stap in je loopbaan kan zijn. Kies jij ook voor professionele begeleiding?

Verschillende methodes

Naast het houden van interviews zijn er meerdere methodes die ingezet kunnen worden bij career coaching. Denk hierbij aan het maken van je DISC profiel. Hierbij wordt er gekeken welke gedragsstijl er bij jou het meeste overheerst. Uit deze test kan bijvoorbeeld komen dat jij graag samenwerkt, of juist erg dominant bent. Ook kan eruit komen dat jij een zorgvuldig en nauwkeurig karakter hebt. Misschien ben je wel iemand die erg stabiel is en goed zou passen in een stressvolle omgeving. Wat er ook uit deze test komt, het belangrijkste is dat je inzicht krijgt in wie jij bent en welke stap in je loopbaan er nu het beste bij je past. Carrière coaching is misschien wel de beste investering die je in je leven kunt doen. Het nemen van de juiste stappen in je leven zorgt er immers voor dat je gelukkig wordt, plezier in je werk hebt en je doelen behaalt. Durf jij te investeren in jezelf?