Hoe kan je een infraroodlamp gebruiken om lage rugpijn te behandelen?

Hoe kan je een infraroodlamp gebruiken om lage rugpijn te behandelen?

Heb jij last van je rug, dan is dit natuurlijk ontzettend vervelend. Niet alleen tijdens het zitten, maar ook tijdens de dagelijkse bezigheden kan dit zorgen voor ontzettend veel ongemakken. Het is dus tijd om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Eén van de manieren waarop je dit kunt doen, is door gebruikt tem aken van een infraroodlamp. Hoe je dit kunt doen, dat vertellen we je in dit artikel. Want de kans dat jij namelijk wel eens te maken hebt of hebt gehad met lage rugpijn, die is vrij groot. wist je namelijk, dat maar liefst 80 procent van de mensen hier wel eens mee te maken heeft? Wel zo prettig dat je het dan zelf kunt verhelpen.

De oorzaak van rugpijn

De oorzaak van rugpijn is vaak een lastige. Het is namelijk vaak niet exact te zeggen waar het nu precies door komt. Rugpijn kan namelijk allerlei oorzaken hebben, zoals ziekte, chronische pijn, maar ook je houding kan hierin een essentiële rol spelen. Als we kijken naar lage rugpijn, dan zien we vaak dat dit te maken heeft met de spieren, gewrichten, de banden en ook de tussenwervelschijven. Deze functioneren vaak niet helemaal meer zoals het eigenlijk zou moeten, waardoor je last krijg van je onderrug. De voornaamste pijn die je voelt is vaak een zeurende pijn, die je gedurende de gehele dag blijft achtervolgen.

Hoe kun je lage rugpijn behandelen?

Lage rugpijn kun je op verschillende manieren behandelen. .Eén van deze manieren waarop je dit kunt doen is door te bewegen. Hierdoor zorgt je dat je spieren en gewrichten soepel blijven waardoor de pijn vaak een stuk minder wordt. Toch biedt dit in de meeste gevallen niet voldoende, waardoor het ook belangrijk is om te kijken naar alternatieven. Eén van die alternatieven is het laten behandelen van je lage rugpijn middels een infraroodlamp. Hoe dit werk, vertellen we je nu.

Lage rugpijn behandelen met een infraroodlamp

Heb jij veel last van je onderrug, dan is het gebruik van een infraroodlamp een goede manier om hier iets aan te kunnen doen. Met name door het feit je met deze lamp extra diep kunt doordringen tot in de spieren en gewrichten, zal de pijn logischerwijs een stuk beter kunnen worden bestreden. Deze warmte zorgt ervoor dat je het probleem bij de kern kunt aanpakken, waardoor het vaak vele malen effectiever is, dan enkel en alleen bewegen.

Hoe werkt een infraroodlamp?

De werking van een infraroodlamp op je lage rugspieren is in principe vrij eenvoudig. Je zet de lamp op je rug en door de warmte dringt deze binnen tot in de kern van je spieren en gewrichten. Dit zorgt ervoor dat het geheel een stuk soepeler wordt, waardoor de pijn niet alleen op dat moment wordt verzacht, maar het algehele probleem hiermee wordt verholpen. Het is uiteraard wel de bedoeling dat je dit vaker doet en ook combineert met bijvoorbeeld wat fysieke oefeningen om ervoor te zorgen dat alles goed soepel blijft.