Ideeën voor een citytrip in het najaar?

Ideeën voor een citytrip in het najaar?

Wilt u in het najaar op een verrassende citytrip en bent u nog op zoek naar inspiratie? Wanneer u op zoek bent naar een zonnige bestemming in het najaar dan bent u in Dubai gegarandeerd van warmte en zon, en bovenal is Dubai een bestemming waar voldoende te beleven valt. Een andere suggestie is Venetië (Venice), doordat u juist in het najaar ontsnapt aan het massatoerisme van de Italiaanse stad. Venice city behoort zonder twijfel tot de mooiste steden ter wereld, wat u eigenlijk alleen kunt ervaren wanneer de charmante straten en pleinen niet worden overlopen door toeristen. Het najaar is dan de ideale kans om Venetië te bezoeken.

Wat te doen in Dubai?

Dubai is een stad welke gelegen is in de Verenigde Arabische Emiraten. Oorspronkelijk is de stad groot geworden door de oliedollars, maar de overheid heeft jarenlang geïnvesteerd in toerisme. Het resultaat is dat de ene attractie nog gekker en groter is dan de andere. Zo heeft Dubai met de Burj Khalifa (voorlopige nog) het hoogste gebouw ter wereld. Aan de voet van de Burj Khalifa tref je The Dubai Mall, een gigantisch winkelcentrum met daarbij ook de grootste fontein ter wereld. Nog wat vakantiebudget over? Boek dan een hotelovernachting in Burj Al Arab, het onofficiële zeven-sterrenhotel aan de kust van Dubai. Breng verder een bezoek aan het palmeiland Palm Jumeirah, waar het indrukwekkende Atlantis Hotel staat met het aangrenzende waterpark Aquaventure. Iets meer cultuur? Breng dan een bezoek aan het historische centrum rond de Dubai Creek en bezoek o.a. de Gold Souk of Spice Souk. Vanaf de Dubai Marina jachthaven kunt u leuke boottochten maken langs de kust van Dubai. In het najaar bent u ervan verzekerd dat het zonnetje volop zal schijnen tijdens uw citytrip.

Een Venice citytrip

Venetië is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Venezia en omvat totaal 118 eilanden. Wat zijn de ‘Things to do in Venice City’? Het centrale punt in Venice City is het San Marcoplein (Piazza San Marco), waar u de twee highlights van de stad aantreft: de indrukwekkende San Marcobasiliek en het Dogepaleis (Palazzo Ducale di Venezia). Dit Dogepaleis gaat terug naar de 9e eeuw en was de belangrijke verblijfplaats van de Doge, maar eveneens het stadhuis en het gerechtshof. Vanaf het San Marcoplein kunt u heerlijk door de smalle straatjes dwalen richting de Rialto bridge of Venice. De brug loopt over het centrale Canal Grande, welke u nog beter vanaf het water kunt bekijken, bijvoorbeeld met een romantische gondeltocht waarmee u alle highlights van Venice city nog beter vanaf het water kunt aanschouwen. In de avond mag een bezoek aan het gedetailleerde La Fenice operatheater niet ontbreken en een excursie naar de kleurrijke eilanden Murano, Burano en Torcello (o.a. bekend van het kleurrijke glaswerk) is eigenlijk ook een verplicht programma-onderdeel tijdens uw Venice citytrip. Tijdens het najaar kunt u van al deze bezienswaardigheden nog beter genieten.