Tips om meer spiermassa op te bouwen

Tips om meer spiermassa op te bouwen

Wil jij ervoor zorgen dat je meer spiermassa opbouwt tijdens het trainen? Het opbouwen van spiermassa doe je niet alleen door oefeningen te doen. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk dat je de juiste voeding binnenkrijgt en dat je een goed schema hebt, met voldoende rust. Hieronder lees je waar je precies allemaal op moet letten en hoe je het maximale uit je training kunt halen.

De juiste oefeningen

De oefeningen die je moet doen als je spiermassa wilt opbouwen is natuurlijk vooral krachttraining. Zorg dat je hierbij oefeningen doet die meerdere spiergroepen tegelijkertijd trainen. Voorbeelden hiervan zijn squats, deadlifts en gewichtheffen. Als je meerdere spiergroepen traint met een oefening, werk je natuurlijk een stuk effectiever. Worden de oefeningen makkelijker te doen? Zorg dan dat je de druk wat opvoert en zwaarder probeert.

Rust en een goede planning

Het is ook belangrijk dat je een goede planning voor jezelf hebt. Als je hier moeite mee hebt, kun je gebruikmaken van een personal trainer. Met een goed schema, zorg je ervoor dat je vaak genoeg traint en genoeg variatie hebt in oefeningen. Wat ook belangrijk is, is dat je genoeg rust pakt tussendoor. Je spieren moeten zich herstellen na iedere training, wat meestal ongeveer 24 uur duurt, maar voor sommigen zelfs 48 uur. Rust is dus net zo belangrijk als je zo effectief mogelijk wilt trainen. Zorg ook dat je doelen voor jezelf stelt, zodat je de motivatie houdt om je schema te blijven volgen. Hiervoor kan het ook slim zijn om samen met vrienden, familie of je partner te gaan trainen. Je kunt elkaar dan motiveren en controleren.

Voedingspatroon

De oefeningen zelf zijn maar een klein deel van een groter proces. Een van de belangrijkste factoren in dit proces is je voeding. Als je geen juiste voeding binnenkrijgt, zul je ook niet snel spiermassa opbouwen. Vooral koolhydraten, vetten en eiwitten zijn hierbij belangrijk. Je moet ook zorgen dat je de juiste verhoudingen binnenkrijgt. Om dit te realiseren kun je een voedingspatroon voor jezelf maken, maar je kunt ook hulp zoeken bij een voedingscoach. Voor sommigen kan het slim zijn om supplementen zoals Mutant Mass of Mammoth Mass bij je training te nemen. Dit kan zorgen voor meer resultaat.