Twee verrassende stedentrips per boot

Twee verrassende stedentrips per boot

Dit najaar op zoek naar een verrassende stedentrip per boot? Overweeg dan eens de boot te nemen naar Schotland en breng een bezoek aan de Schotse hoofdstad Edinburgh. Of vaar een stuk verder en maak een cruise naar IJsland met de prachtige hoofdstad Reykjavik.

Wat te doen in Edinburgh?

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en is goed te bereiken met een boottocht van IJmuiden naar Newcastle, vanwaar u met de auto vervolgens naar Edinburgh kunt doorrijden. Oftewel, met de boot naar Schotland Edinburgh is een makkelijke manier om een stedentrip Schotland te doen. Edinburgh, met de bijnaam Auld Reekie, kan opgedeeld worden in Old Town en New Town. Old Town is het mooie historische centrum met als centrale straat de Royal Mile, welke loopt tussen het Palace of Holyroodhouse richting het kasteel van Edinburgh Castle, imposant gelegen bovenop Castle Rock. Onderweg kan het leuk zijn de attracties The Scotch Whisky Experience te bezoeken, waar u alles leert over de verschillende whiskies in Schotland. Maak uw citytrip Edinburgh compleet door een bezoek te brengen aan het National Museum of Scotland (het oude gebouw is al een bezienswaardigheid op zich), geniet van het mooiste uitzicht bovenop Calton Hill of ervaar de ondergrondse geschiedenis van Edinburgh bij een rondleiding door The Real Mary Kings Close, ga op ontdekking in de Underground Vaults of maak een nachtelijke tocht op één van de spook begraafplaatsen zoals Greyfriars Kirkyard. In de wijk New Town van Edinburgh treft u juist de winkelstraten.

Wat te doen in Reykjavik?

De belangrijkste stad van IJsland om met een cruise aan te meren is Reykjavik. Wat te doen in Reykjavik? De hoofdstad ligt net ten zuiden van de poolcirkel en is daarmee de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. Reykjavik is een uitgespreide stad, met rond de 120.000 inwoners. Veel toeristen kiezen Reykjavik als uitvalsbasis om excursies en tours te maken in het zuiden van IJsland. Denk bijvoorbeeld aan de Gouden Cirkel, de Blue Lagoon en naar schitterende watervallen. Toch is de hoofdstad Reykjavik zelf ook meer dan de moeite waard om te bezoeken. Zo is de kerk Hallgrimskirka het bekende symbool van Reykjavik, is de Perlan een bijzondere attracties en heeft de stad bovenal tal van boeiende musea zoals het Nationaal Museum van IJsland, de verschillende Reykjavik City Musea en als meest bijzondere museum kunt u een stop maken bij het unieke fallus-museum. Neem verder de moeite om te shoppen of een drankje te doen in de sfeervolle en kleurrijke winkelstraat Laugevegur en maak eens een wandeling vanaf de haven richting het prachtige kunstwerk van de Sun Voyager. Er is genoeg te doen in Reykjavik tijdens uw vakantie naar IJsland.