Wat is een liquid facelift?

Wat is een liquid facelift?

Als je wat ouder begint te worden, krijg je meer last van rimpels. Dit komt omdat de huid langzaam wat slapper wordt, met minder ondersteuning van het vet onder de huid. Heb jij last van deze rimpels of vind je het niet mooi, dan kun je ervoor kiezen om een liquid facelift te nemen. Hiermee kun je jouw gezicht weer strakker maken en rimpels verminderen, zonder een operatie te ondergaan. Hoe werkt een liquid facelift en wat zijn de verschillen met andere methodes? Dit en meer lees je hieronder.

Hoe werkt een liquid facelift?

Als je een liquid facelift behandeling ondergaat, ligt de focus niet op één gedeelte van de huid. De liquid facelift is een totaalbehandeling dat zorgt voor volumeherstel, waardoor de huid op je gezicht strakker wordt. Dit is dus in tegenstelling tot andere, tijdelijke spierontspanners en fillers. Hiernaast wordt er gezorgd voor contourverbetering bij de kin, kaak en bij je slapen. Tenslotte krijg je nog een behandeling van fijnere lijntjes, vooral rond de ogen en de mond. De fillers worden ingespoten met hele dunne naalden. Verdoving is meestal niet nodig, alleen bij het inspuiten van de lippen wordt dit wel gedaan. Het verschil tussen een liquid facelift en andere methodes, is dus dat een liquid facelift een volledige behandeling is van het gezicht. Alle kleine lijntjes, wallen en rimpels zullen apart worden behandeld. De behandeling duurt meestal ongeveer een half uur tot 45 minuten.

Voor en na de behandeling

Je hoeft na een behandeling niet lang te herstellen. Soms kunnen er kleine blauwe plekken ontstaan, maar deze zullen binnen enkele dagen weer verdwijnen. Als je last hebt van kleine zwellingen, kun je dit verkoelen met ijs. Het resultaat is direct na de behandeling nog niet meteen zichtbaar. Dit kost meestal wel een aantal weken, waarbij je tussendoor langzaam verbetering merkt. Twijfel je over de behandeling of heb je vragen? Dan kun je het beste van te voren even langskomen voor een advies. Je kunt dan uitleg krijgen over de behandeling, de opties bespreken en een afspraak plannen. Meestal kun je ook kiezen uit meerdere pakketten. Je kunt namelijk ook gaan voor meerdere behandelingen, waardoor je nog meer resultaat zult merken.