Zorg jij goed voor je huid?

Zorg jij goed voor je huid?

Zonnestralen, uitlaatgassen en airconditioning; je huid wordt dagelijks blootgesteld aan negatieve invloeden van buitenaf. Ook wordt onze huid aangetast door bijvoorbeeld stress, alcohol en nicotine. Deze vervuiling van de huid zorgt ervoor dat onze poriën verstopt raken en onze huid langzaam droog en grauw wordt. Gelukkig kan dit worden voor komen door je huid goed te verzorgen.

Dagelijkse routine

Je huid laat iedere minuut van de dag schilfertjes los. Deze schilfertjes stapelen zich op de huid op, wat tot een ophoping kan leiden. Deze ophoping zorgt voor die bekende grauwe kleur die sommige mensen hebben die hun huid niet verzorgen. Die grauwe kleur die wordt gezien als de kleur van ouderdom. Je kunt deze schilfers dagelijks weghalen door je huid goed te reinigen. Je voorkomt hiermee deze grauwe kleur en je huid ziet er schoon en stralend uit. Als je dit dagelijks doet, hoeft dit niet veel tijd te kosten.

Pas op voor de zon

Uit onderzoek blijkt dat negentig procent van de huidbeschadiging komt door de zon. Hier komt nog bij dat UV-stralen het verouderingsproces van de huid versnellen. Langdurige blootstelling aan de zon kan daarnaast ook nog eens voor huidkanker zorgen. Bescherm je huid dan ook goed tegen deze UV-straling en gebruik hiervoor huidverzorgende producten, bijvoorbeeld van Clinique. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld producten uit de Clinique Sun Protection lijn, waarbij je kunt kiezen uit onder andere een crème, aftersun of een gezichtspoeder. Dit topmerk heeft ook een uitstekende gezichtsverzorgingsserie, waarbij je door middel van een combinatie van een product op hydratatiebasis met een booster, jij je huid prima kunt beschermen.

Leven lang plezier van huidverzorging

Als je op jonge leeftijd begint met huidverzorging, heb je hier je leven lang plezier van. Iedere dag van je leven, kun je namelijk genieten van een schone, stralende huid. Ook als je ouder wordt, zullen mensen je complimenteren met je mooie huid die altijd gereinigd is. Schilfers, zon en andere invloeden krijgen geen kans als je dagelijks je huid goed schoonhoudt. Op latere leeftijd hoef je hierdoor ook niet bang te zijn voor oneffenheden in je huid, hiermee bespaar je ook nog eens de kosten voor een operatie of een dure behandeling. Bijvoorbeeld producten van La Roche Posay zorgen voor een prima huidbescherming. Bijvoorbeeld de dagcrème voor de vette huid van La Roche Posay, maar ook de Lotion Apaisante Physiologique die prima gebruikt kan worden als je een gevoelige huid hebt.