Leuke tips om je moeder te verrassen op Moederdag

Leuke tips om je moeder te verrassen op Moederdag

Nog heel even dan staat Moederdag weer voor de deur. De dag dat alle moeders extra in het zonnetje gezet mogen worden. Natuurlijk heb je geen speciale dag nodig om je moeder te vertellen wat zij voor jou betekent, maar het is natuurlijk wel leuk om juist op deze dag iets te doen. Je bent nooit te oud om je moeder op Moederdag te verrassen. Toch wordt het elk jaar lastiger om iets leuks te verzinnen.

Heb jij echt totaal geen inspiratie meer en kan je wel wat hulp gebruiken? Laat je dan inspireren door de volgende tips.

Zeg het met bloemen

Het klinkt misschien een beetje cliché. Moederdag bloemen worden immers al heel wat jaren gegeven. Maar dat is ook niet voor niets. Er is bijna geen enkele vrouw die niet gelukkig wordt van een mooie bos. Het staat gezellig, frist de kamer direct op en toont ook direct de liefde. Dat is het mooie van bloemen. Je hoeft weinig te zeggen om te laten zien wat deze persoon voor jou betekent.

Let op: kwaliteit telt wel mee! Denk dus niet op Moederdag even snel langs het benzinestation te rijden en een bosje mee te pikken. Natuurlijk maakt het je moeder niets uit hoeveel je hier aan uitgegeven hebt, maar het is wel de gedachte die telt. Als jij zomaar een bosje ergens vandaan plukt, dan wordt dit eerder een vluchtig gebaar. Alsof het een moetje was. Ga daarom voor kwaliteit en kies echt met zorg een mooi boeket uit.

Een lieve kaart

Hoe vaak vertel jij je moeder wat ze voor je betekent? Blik je wel eens terug op vroeger? Op de dingen waar je toen mee zat? De keren dat je haar van je afstootte? Maar ook alle momenten dat ze gewoon steevast naast je bleef staan. Niet altijd uit goedkeuring, maar enkel uit liefde? Dat zijn de momenten die je best wel eens mag oprakelen. Mag tonen hoeveel dit nu achteraf voor je heeft betekent. Een mooier cadeau kun je haar niet geven.

Schrijf dit allemaal in een mooie kaart. Of – als het bericht eigenlijk te lang is – maak er een brief van. Heel fijn om zo onder woorden te brengen wat je voelt, zonder dat je deze daadwerkelijk uit hoeft te spreken. Dat laatste kan namelijk best wel lastig zijn. Het opschrijven is dan vaak wat makkelijker. Dit zal ze zeker waarderen.

Persoonlijk cadeau

Wat vond jouw moeder vroeger stiekem het mooist om te krijgen met Moederdag? Niet de parfum die je vader gaf, ook niet het ontbijt op bed, maar de knutselwerkjes die je meebracht van school. Misschien heeft ze zelfs nog wel bewaard. Niet omdat het de mooiste knutsels waren, maar simpelweg omdat jij er je eigen liefde en tijd in had gestoken. Dat maakte deze cadeaus het allermooist voor haar.

Natuurlijk hoef je nu niet meer te knutselen, maar je kunt deze boodschap wel meenemen bij het vinden van een geschikt cadeau. Een persoonlijk cadeau waar je echt veel van je tijd en liefde in kunt steken. Maak bijvoorbeeld een gepersonaliseerd fotoboek van jullie dierbaarste herinneringen samen. Dit zijn cadeaus waar zij gegarandeerd gelukkig van zal worden.