Verlichting, waarom is dat zo belangrijk?

Verlichting, waarom is dat zo belangrijk?

Je brengt een groot deel van je leven door in je eigen huis. Verlichting is een belangrijk onderdeel van je huis, omdat je hier namelijk dagelijks mee te maken hebt. Als je gaat ontbijten, klussen of ’s avonds met vrienden lekker gaat eten aan de keukentafel. Ieder moment dat je thuis bent, iedere activiteit die je doet, vraagt om een ander soort verlichting. Goede verlichting is aan te raden, als je de tijd die je thuis doorbrengt, zo aangenaam mogelijk wilt maken. Hieronder kun je lezen, waar goede verlichting in huis aan moet voldoen. Ideaal om door te lezen als je binnenkort gaat verhuizen, of van plan bent om je verlichting in huis aan te gaan pakken.

Verlichting is maatwerk

De verlichting die je op je slaapkamer nodig hebt, is anders dan op je zolder. Dat geldt ook voor het verschil tussen de verlichting in je keuken en die in de garage. Hier komt bij dat je in sommige ruimtes maar een paar lichtpunten nodig hebt (toilet) en in andere ruimtes juist veel meer (woonkamer). Ook is het belangrijk om goed na te denken over de toekomst als je verlichting aan laat leggen. De verlichting van de babykamer, heb je daar ook voldoende aan over tien jaar?

Soorten licht

Naast het nadenken over de verlichting per ruimte, doe je er verstandig aan om na te denken over de soorten verlichting. In de garage volstaat waarschijnlijk functioneel licht prima. Dat geldt ook voor de ruimte waarin je veel aan het klussen bent. Ook in de studeerkamer kun je met functioneel licht, prima uit te voeten. Heb je een aparte ruimte waar je een gezellig barretje in hebt gebouwd? Dan heb je hier juist sfeerverlichting nodig. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld een ruimte die je hebt omgebouwd om films in te kijken. Bepaal per ruimte welke soort licht je erin aan wilt brengen.

GU10 ledspots

Wil je gaan voor duurzame verlichting? Maar dan wel het liefste verlichting waar je ook geld mee kunt besparen? Dan zijn gu10 ledspots ideaal voor jou. Met deze ledspots kun je rekenen op een lange levensduur en prima lichtkwaliteit. Bovendien zijn ze enorm energiezuinig, waardoor je maandelijks veel minder hoeft te betalen ten opzichte van traditionele verlichting. Heb je ruimtes waarin je zowel functioneel licht als sfeerlicht wilt hebben? Deze ledspots zijn ook verkrijgbaar in uitvoeringen die je kunt dimmen. Heb je twee soorten licht, voor dezelfde prijs!