Waarom kantoorinrichting zo belangrijk is

Waarom kantoorinrichting zo belangrijk is

Je staat er waarschijnlijk niet veel bij stil, maar een kantoorinrichting is bepalend voor de productiviteit van medewerkers. Een saai, steriel kantoor wordt door medewerkers niet ervaren als een inspirerende omgeving waar ze zich thuis voelen. Het is daarom verstandig om serieus aandacht te besteden aan de kantoorinrichting, zodat de medewerkers zich hier op hun gemak voelen.

Laat medewerkers meedenken over de kantoorinrichting

Als je binnenkort nieuwe kantoorinrichting aan gaat schaffen, vraag dan om de mening van je medewerkers. Door met elkaar een besluit te nemen, wordt dit besluit namelijk ook beter gedragen. Medewerkers voelen zich hierdoor serieus genomen en zullen meer en beter presteren in hun werk.

Zorg dat kantoormeubelen ergonomisch verantwoord zijn

Een kantoor inrichten betekent een stukje maatwerk leveren aan je medewerkers. Iedere medewerker heeft een andere lengte, een ander gewicht en een andere zithouding. Zou je voor iedereen dezelfde stoelen en tafels aanschaffen, kan dit leiden tot fysieke klachten bij medewerkers. Denk hierbij aan rugpijn, pijn in gewrichten of hoofdpijn. Dit leidt uiteindelijk tot ziektemeldingen en kan zelfs tot definitieve uitval leiden. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Ergonomisch verantwoorde meubels voorkomen fysieke klachten.

Breng accessoires in de kantoorinrichting aan

Je kunt ervoor kiezen om medewerkers vrijheid te geven om accessoires aan te brengen op kantoor. Denk hierbij bijvoorbeeld aan foto’s en schilderijen. Ook kun je medewerkers planten uit laten kiezen die ze neer kunnen zetten. Accessoires maken een kantoor huiselijk en hier voelen medewerkers zich goed bij. Ook qua verlichting kun je een kantoor persoonlijk maken, denk hierbij aan een leeslampje voor op het bureau. Als het past in de gehele kantoorstijl, kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een aquarium te plaatsen. Medewerkers vinden het fijn om te werken in een omgeving waarin ze zich thuis voelen. Accessoires kunnen hier prima bij helpen.