Wat is het geheim van de Canarische eilanden?

Wat is het geheim van de Canarische eilanden?

Op de Canarische eilanden is het altijd lente! Dit maakt deze eilanden ook zo populair; als het bij ons vriest, kun je hier altijd nog rekenen op een graadje of twintig. De frisse wind van zee, de prachtige natuur en de bezienswaardigheden; ze maken de Canarische eilanden uniek. Het is maar 4,5 uur vliegen vanaf Nederland, dat betekent ’s morgens vertrekken en ’s middags met een cocktail op het strand! Wat precies het geheim is van de Canarische eilanden? Dat kun je hieronder lezen!

Revitaliserende kracht

Heb jij ook last van een winterdip? Kom je maar niet door die gure, koude wintermaanden heen? Dan doe je er goed aan om een vakantie naar de Canarische eilanden te boeken! Als je het vliegtuig uitstapt, weet je meteen waarom duizenden Nederlanders hier jaarlijks voor kiezen. Het voelt alsof je aan een oplader wordt gelegd, je lijf stroomt meteen vol met nieuwe energie op dit eiland. Het is de temperatuur, het windje en het gevoel op deze eilanden die zorgen voor revitaliserende kracht. Met andere woorden; je voelt jezelf herboren als je hier een vakantie hebt gevierd. Op deze manier heb jij straks geen last meer van je winterdip. Gegarandeerd!

Gran Canaria

Het eiland Gran Canaria is de bekendste bestemming van deze eilandengroep. Het ligt ter hoogte van Marokko, maar hoort toch echt bij Spanje. Je vindt er prima zandstranden, je kunt er heerlijk zwemmen in de Atlantische Oceaan maar bovendien zijn er ook veel bezienswaardigheden. Bezienswaardigheden Gran Canaria bezoeken? Ga dan bijvoorbeeld de Roque Nublo, deze basaltrots is maar liefst tachtig meter hoog en biedt een schitterend uitzicht over de omgeving. De wandeltocht er naartoe is ook al zeker de moeite waard. Een andere mooie bezienswaardigheid op Gran Canaria is het dorpje Teror, een leuk plaatsje om doorheen te wandelen. Breng hier ook een bezoek aan de basiliek uit de achttiende eeuw. Hou je van historie? Breng dan een bezoek aan La Vegueta, dit is een oude wijk in de hoofdstad Las Palmas. Hier krijg je een goed beeld van hoe het leven er hier vroeger uitgezien moet hebben.

Tenerife

Ook Tenerife is zeer de moeite waard om naar toe op vakantie te gaan. Dit Canarische eiland is het grootste eiland van de eilandengroep en ligt 400 kilometer voor de kust van Marokko. Ook dit Canarische eiland heeft prachtige stranden en schitterende natuur. Bezienswaardigheden Tenerife bezoeken? Dit vind je genoeg op Tenerife en stuk voor stuk zijn ze de moeite waard. Hou je van natuur? Ga dan zeker naar het Teide Nationaal Park. Je vindt hier schitterende natuur en je kunt hier heerlijk wandelen. Ook een bezoek aan San Cristóbal de La Laguna is absoluut de moeite waard. Dit is de eerste stad die werd gesticht op de Canarische eilanden en staat om deze reden op de UNESCO werelderfgoedlijst. In deze stad is veel te zien, waaronder schitterende, oude gebouwen.