Wat zijn de duik hotspots in Griekenland?

Wat zijn de duik hotspots in Griekenland?

Griekenland staat bekend om zijn prachtige stranden, kristalheldere wateren en indrukwekkende onderwaterwereld. Het is dan ook een populaire bestemming onder duikers. In dit artikel bespreken we de duik hotspots in Griekenland, waar je de mooiste duikervaringen kunt beleven. Van Kreta tot Santorini en van Zakynthos tot Alonissos, Griekenland heeft voor ieder wat wils.

Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en heeft een rijke duikgeschiedenis. Het eiland staat bekend om zijn spectaculaire kustlijn en diverse duiklocaties. Een populaire duikplek op Kreta is Agios Nikolaos, een schilderachtig stadje met prachtige baaien en grotten. Hier kun je een duik maken naar de Lagada-grot, waar je kunt genieten van prachtige koraalformaties en een verscheidenheid aan zeeleven.

Santorini

Santorini is een van de meest adembenemende eilanden in Griekenland, bekend om zijn witte huizen met blauwe koepels en prachtige zonsondergangen. Maar wist je dat Santorini ook een geweldige plek is om te duiken? Er zijn verschillende duikplekken rondom het eiland, zoals de Caldera-baai en de eilanden Palea Kameni en Nea Kameni. Hier kun je duiken tussen vulkanische formaties en genieten van het onderwaterlandschap dat gevormd is door de vulkanische activiteit.

Myrtos

Myrtos is een klein dorpje aan de westkust van Griekenland, en staat bekend om zijn prachtige strand en turquoise wateren. Maar ook onder water valt er genoeg te ontdekken. De duikplekken bij Myrtos zijn ideaal voor zowel beginners als gevorderde duikers. Hier kun je duiken langs steile kliffen, onderwatergrotten verkennen en de kleurrijke onderwaterwereld bewonderen.

Zakynthos

Zakynthos is een populaire toeristische bestemming in Griekenland vanwege zijn prachtige stranden en helderblauwe wateren. Maar ook onder water valt er genoeg te ontdekken. Een van de bekendste duikplekken op Zakynthos is de blauwe grot. Hier kun je duiken in een grot gevuld met felblauw water en genieten van de prachtige natuurlijke formaties. Daarnaast zijn er nog vele andere duiklocaties rondom het eiland, zoals wrakduiken en riffen.

Alonissos

Alonissos is een klein eiland dat deel uitmaakt van de Sporaden archipel. Het eiland staat bekend om zijn prachtige natuur en heldere wateren. Maar ook onder water is er genoeg te zien. Het eiland is de thuisbasis van het Nationaal Marine Park van Alonissos, een beschermd gebied waar je kunt duiken en het zeeleven kunt bewonderen. Hier kun je onder andere de Mediterrane zeehond, dolfijnen en kleurrijke vissen tegenkomen.

Conclusie

Griekenland biedt tal van duikmogelijkheden voor zowel beginners als ervaren duikers. Van de spectaculaire duiklocaties op Kreta tot de vulkanische onderwaterformaties bij Santorini en de prachtige stranden van Myrtos, Zakynthos en Alonissos, er is voor ieder wat wils. Dus als je op zoek bent naar een onvergetelijke duikervaring, dan is Griekenland de place to be.