Antwerpen actief ontdekken

Antwerpen actief ontdekken

Antwerpen actief ontdekken

Antwerpen is zowel een provincie als een stad in België. De binnenstad van Antwerpen heeft zoveel te bieden, dat het zeker een bezoekje waard is. Als je nu denkt aan saaie musea en busritten met een eindeloos pratende gids, heb je het mis. Ook voor de actievelingen onder ons valt er van alles te beleven!

Sportief door Antwerpen

Antwerpen staat bekend om zijn chocolade, frietjes en bier. Deze lekkernijen zijn zeker een proefsessie waard! Als je daarna de ingenomen calorietjes wil verbranden, kan je de binnenstad bewegend ontdekken. Er zijn stadsfietsen en deelsteps beschikbaar, maar ook een goede stadwandeling van tijd tot tijd kan deugd doen en leerzaam zijn. Al wandelend heb je ook meer tijd om alles goed te bekijken. Kijk dus zeker eens naar de gevels boven de winkels wanneer je over de Meir struint.

Activiteiten in Antwerpen

Zoals in elke grote, toeristische stad is er ook in Antwerpen heel veel te doen en te beleven. We lijsten graag onze favoriete activiteiten in Antwerpen even op. Zo kan je in Antwerpen een ‘city golf tour’ doen, een chocoladewandeling maken, een fietstocht ondernemen door de mooie parken en nog zoveel meer. 

Wandelen in Antwerpen

Al wandelend zie je niet alleen meer, je hebt ook meer tijd om de sfeer van de stad op te snuiven. De Sinjorenstad wordt druk bezocht door jong en oud en door alle nationaliteiten van over heel de wereld. Te voet word je deel van het geheel en kan je de historische stad echt beleven. Bovendien worden er ook tal van stadswandelingen georganiseerd die echt de moeite waard zijn. Je mag die saaie gegidste uitjes van vroeger vergeten, tegenwoordig zijn deze stadswandelingen interactief en erg boeiend.

Wat dacht je van een proeftocht? Of ga je liever op ontdekking naar alle architecturale pareltjes die de stad rijk is? De stad herbergt ook een schat aan geschiedenis over de Jodengemeenschap, de oorlog, de barok en de boekdrukkunst. Tijdens een stadswandeling in Antwerpen kan je inspiratie opdoen en word je ondergedompeld in verhalen van de stad. Een wandeling met gids is uiteraard betalend, dus je gaat best in groep. Dit is ook meteen een pak gezelliger!

Met de trein zou je er al zijn

Wanneer je je uitje naar de koekenstad plant, hou je er best rekening mee dat parkeren in de stad niet vanzelfsprekend en vooral ook vaak duur is. Overweeg dus zeker om met de trein te komen. Wanneer je uitstapt in Antwerpen Centraal ben je meteen in het midden van de stad én kan je de eerste bezienswaardigheid van je bucket list schrappen; het station zelf. Het is een architecturaal unicum in België in Art Nouveau-stijl. Je hoeft niet verlegen te zijn om er je fototoestel boven te halen; je zal merken dat quasi alle binnenlandse én buitenlandse toeristen foto’s beginnen te maken wanneer ze in de vertrekhal komen. Bestel hier gerust een koffietje en duik vervolgens vol goede moed de stad in!